INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UEFA CHAMPIONS LEAGUE

VIDEO Record stabilit de Guardiola la Manchester City » Cea mai scumpă echipă din lume a câștigat deja mai multe meciuri decât în tot sezonul trecut

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 14 februarie 2018 10:30

Manchester City s-a impus clar în meciul cu FC Basel, 4-0, în turul optimilor Champions League.  Echipa lui Pep Guardiola are 34 de victorii, una în plus față de întreaga stagiune precedentă. "E excepțional să bați cu 4-0 în deplasare în optimile de finală", spune antrenorul spaniol.

Pentru a crea această echipă, șeicul Mansour, parte din familia ce guvernează emiratul Abu Dhabi și care deține o avere de 30 de miliarde de euro, a investit nu mai puțin de 878 de milioane de euro. Man. City e cea mai scumpă formație din lume și din istorie, potrivit studiului realizat de CIES Football Observatory. Dar Pep Guardiola are tot ce își poate dori pentru a continua revoluționarea fotbalului. 

Vezi aici video cu rezumatul meciului Basel - Manchester City

Față de sezonul trecut, unul de teste, primul al spaniolului ca manager la Manchester, City pare din altă lume. Acum, când mai sunt încă trei luni de competiție, a câștigat deja mai multe meciuri decât în tot sezonul trecut. Are 34 de victorii, una în plus față de 2016-2017.

Al 34-lea succes a fost și unul dintre cele mai clare. 4-0 la Basel. "E excepțional să bați la o asemenea diferență în deplasare în optimile de finală", spune Guardiola. "Ne-am apărat bine și am fost extrem de eficienți în atac. Am avut patru ocazii și le-am transformat pe toate". 

23 de minute atât a avut nevoie City pentru a marca trei goluri, record într-o deplasare de Ligă
14 goluri a înscris Agüero în ultimele 11 partide cu Man. City; are 198 de reușite în 287 de meciuri

7 assisturi a reușit De Bruyne în ultimele 7 întâlniri; belgianul a ajuns la 19 pase decisive în acest sezon

Top 5 cele mai scumpe echipe

1. Man. City 878*
2. Paris SG 805
3. Man. United 747
4. Barcelona 725
5. Chelsea 592
* Milioane de euro cheltuite pentru a forma lotul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
dinamo100
dinamo100  •  14 Februarie 2018, 15:22

Pep e formidabil ce realizeaza la M City! Si atentie, nu e o "reteta standard", el nu incearca sa reproduca la City jocul pe care l-a imprimat Barcelonei cu ani in urma. Pep stie si altceva decat tiki-taka, se adapteaza la alt gen de jucatori. E adevarat, sa vedem ce face cand da de Barca sau Real.

cneius
cneius  •  14 Februarie 2018, 13:22

Ii vom vedea cind vor da de o echipa tare ! Nu am incredere ca Man C va face mare brinza in CL.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close