INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - PSG 3-1

FOTO + VIDEO Marcelo, în genunchi în fața lui Zidane: "Dăm 150 la sută pentru el". Ultimele reacții după Real - PSG 3-1

FOTO: REUTERS
FOTO: REUTERS

Articol de - Publicat joi, 15 februarie 2018 11:18

Antrenorul lui Real l-a învins pe Emery în Real - PSG 3-1, schimbările lui din final fiind decisive: Asensio și Lucas au transformat jocul. "Ar fi fost mai bine dacă i-ați fi folosit mai devreme?", a fost întrebat Zidane. "Să fim fericiți cu acest 3-1", a răspuns el. 

Aceea a fost imaginea meciului de pe "Bernabeu". Marcelo, care tocmai înscrisese al treilea gol, a sprintat spre margine și a plonjat pe gazon, alunecând în genunchi în fața lui Zinedine Zidane.

Era recunoașterea liderului, era recunoașterea valorii celui ce a oferit strălucire Realului în doi ani incredibili. "E un om, un antrenor pentru care dai 150 la sută", spune portarul Navas. "Nu am cuvinte pentru a-mi exprima recunoștința față de el".

A lovit Parisul în zonele vulnerabile

Miercuri, Zidane a fost atuul Madridului, el a câștigat confruntarea cu Emery și PSG. L-a folosit pe Isco din start, ca om în plus în linia mediană, și albii au avut superioritate. Iar spre final, când adversarii renunțaseră la Cavani pentru a echilibra mijlocul cu Meunier, dominând în acele momente, a făcut cele mai bune schimbări: Asensio și Lucas Vázquez, simultan, în minutul 79, renunțând la Isco, obosit, și Casemiro, "închizătorul".

Și, dintr-o dată, zburând pe aripi într-un 4-4-2 clasic, a lovit Parisul exact în zonele sale mai vulnerabile pe faza defensivă, pentru că fundașii laterali roș-albaștri sunt prea conectați la atac. Pe spațiile libere, Asensio a centrat la golurile care au eliberat campioana lumii. Șapte minute mai târziu, era 3-1.

"O demonstrație pentru cei incapabili să-i vadă meritul"

"Zidane e mai antrenor ca niciodată. Zizou a dovedit că e un mare înțelept al tacticii, iar extraordinara analiză a meciului i-a permis să mute decisiv în cele mai importante clipe", a comentat pentru As Frédéric Hermel, un jurnalist francez rezident în Spania. "Încă un mare succes al lui Mister. Încă o demonstrație pentru cei incapabili să-i vadă meritul".

La conferință, întrebat dacă ar fi fost și mai bine ca Asensio și Lucas să intre mai devreme în joc, ZZ a zâmbit: "Deloc. Acela era momentul potrivit. Să nu mai facem supoziții. În sportul nostru, niciodată nu știi ce se poate întâmpla. Acesta este fotbalul. Să fim fericiți cu 3-1".

VIDEO cu golurile partidei

"Apariția lui Isco a fost cheia startului partidei. Fenomenal, chiar și când era fără minge. Apoi, am schimbat, iar Asensio și Lucas au fost și ei la fel de buni"
"Liga Campionilor e competiția noastră, în care ne simțim cel mai bine. Nu e o întâmplare că Real a cucerit 12 trofee. Dar va trebui să facem un joc enorm la Paris"
"La 0-1, știam că nu s-a terminat. În fotbal, niciodată nu se termină atunci când crezi într-adevăr"
Zinedine Zidane, antrenor Real

"Aceste meciuri de Ligă intră în istorie și cea mai bună cale de a le face memorabile este să jucăm cu personalitate. Real Madrid nu poate fi ucis niciodată"
Sergio Ramos, căpitan Real

Truc genial al lui Ronaldo la 11 metri?

Al 100-lea gol marcat de Cristiano Ronaldo în Champions League pentru Real a fost din penalty. Portughezul a găsit, se pare, un truc genial și pentru loviturile de pedeapsă. Bate puternic în gazon cu piciorul de sprijin și face mingea să se ridice puțin, permițându-i jucătorului să o lovească din aer, mult mai puternic și precis. "Exersa această șmecherie și la antrenamente. E o nebunie, dar vă jur că o făcea", a dezvăluit la BT Sport Rio Ferdinand, fostul său coleg de la Man. United. 

Nu a greșit nici la penalty, nici la henț

Jucătorii, antrenorul și președintele lui PSG l-au criticat pe arbitrul italian Rocchi. I-au reproșat și penaltyul (Lo Celso l-a agățat pe Kroos, decizie corectă), și hențul în careu al lui Ramos (nici aici nu a greșit: Sergio are mâna aproape de corp, într-o poziție naturală, și nu o mișcă spre minge; e involuntar), și cartonașele galbene. La cel al lui Rabiot, a fost păcălit de Modrici, care a plonjat fără a fi atins de francez. Oficialii parizieni vor să ceară la UEFA anularea avertismentului lui Rabiot. 

"Prea multe erori de arbitraj. Toate pentru Real"

Unai Emery consideră că Realul a câștigat doar pentru că arbitrul a ajutat campioana Europei. "Dacă «centralul» ar fi judecat echilibrat, ar fi fost cel puțin 1-1. Am fi putut chiar învinge", a declarat antrenorul oaspeților. "La penaltyul lui Real, era treaba lui să vadă și să fluiere. La fel ca la mâna lui Ramos. Prea multe erori de arbitraj. Toate pentru Real".

"Greșelile arbitrului ne-au costat mult. «Centralul» a ajutat Madridul. Pentru a ne califica, e nevoie de ceva în plus la retur"
Nasser Al-Khelaifi, președinte PSG

"E ușor să dai opt goluri împotriva lui Dijon, dar în asemenea meciuri trebuie să fii decisiv. Vom încerca să ne calificăm, însă e complicat cu un asemenea handicap"
Adrien Rabiot, mijlocaș PSG

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează