INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Adailton despre Papp: ”Mai are de învăţat, dar Chievo ştie cum să-l crească”

Două sezoane a stat Adailton la Vaslui, devenind unul dintre cei mai apreciați stranieri din Liga 1
Două sezoane a stat Adailton la Vaslui, devenind unul dintre cei mai apreciați stranieri din Liga 1

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 iulie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 11 iulie 2012 17:04

Retras temporar din fotbal pentru a se dedica familiei, soţia sa Emilia urmînd să nască la jumătatea lui august un băieţel (Rafael e numele ales), Adailton s-a stabilit la Verona.

Prilej pentru cotidianul local ”L'Arena” să-l intervieveze din postura de fost jucător al lui Hellas Verona, dar şi din cea de fost coleg la FC Vaslui cu Paul Papp, transferat recent la Chievo, cealaltă echipă din oraşul lui Romeo şi al Julietei.

"Papp este tînăr, cred că poate să facă lucruri bune în Italia. Va avea nevoie de o perioadă de acomodare, cum este cazul tuturor stranierilor”, a zis atacantul brazilian. El a completat: ”O dată sosit aici, Paul trebuie să-şi îmbunătăţească jocul, e logic. Mai are de învăţat, în special diferite manevre şi mişcări, dar Chievo ştie modul cum să-l crească. Una este să joace în România, alta e în Italia".

În privinţa viitorului, Adailton (35 de ani) şi-a propus ”o vacanţă lungă, apoi aş vrea să mai joc un an, după care să devin antrenor”. A fost deja contactat de două echipe italiene, Pescara şi Spezia, ”dar nimic nu este sigur, momentan”.

Va mai rezista totuşi pe teren? Crede că da: ”Nu mai sînt tînăr, dar mă ţin  bine. Sînt intact, la Vaslui am jucat toate partidele fără să obosesc în Europa League, în Cupă şi campionat, în puţine luni. Am ţinut capul sus cu Lazio, am remizat pe Olimpico şi ne-am bătut pînă la capăt acasă. Am evoluat şi ca mijlocaş lateral. Ce puteam face mai mult?”.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
whiteredarad
whiteredarad  •  11 Iulie 2012, 22:00

Fara frica,pot spune ca adailton e cel mai bun jucator strain care a evoluat in Romania.Este de calibrul Hagi,chiar daca are 35 ani,este sigur un pariu castigator-dintre putinele- facut de Porumboiu.

draxter
draxter  •  11 Iulie 2012, 15:19

Te asteptam oricand sa vii antrenor la Vaslui multa Sanatate si felicitari pentru ala micu

ralffy_mr
ralffy_mr  •  11 Iulie 2012, 14:17

ce inseamna "O dat sosit aici" ... iar fraza de incheiere??? "Si puteam sa fac mai mult?" are vreo semnificatie aparte?... Mie mi se care ca ati cam dat copy-paste in google translate...plagiat cum s-ar zice... NU ca ar fi o problema speciala ..pentru mine...dar macar daca ati avea bunul simt sa cititi si sa faceti corecturile necesare

Vezi toate comentariile (3)
Comentează