INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GERMANIA

Alex Maxim anunță marea schimbare petrecută în vară: ”Am devenit german” 

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 10 noiembrie 2017 11:41

Mijlocașul Alex  axim le-a povestit jurnaliștilor de la Bild cum l-a schimbat pe el viața în Germania și de ce Mainz a fost alegerea potrivită în vară.

Alexandru Maxim a văzut transferul la Mainz, în vară, ca pe un nou început, o nouă provocare, după 4 ani și jumătate de zbucium la Stuttgart. "La prima vedere, pare să nu fi făcut niciun pas înainte. A fost când titular, când joker sau a luat loc în tribună", remarcă tabloidul Bild.

Însă mijlocașul de 27 de ani îi contrazice pe jurnaliștii germani: "Plecând la Mainz am făcut mutarea corectă". Are o relație deosebită cu antrenorul Sandro Schwarz, ceea ce la Stuttgart, unde a lucrat de-a lungul timpului cu 9 tehnicieni, n-a fost cazul. "Schwarz e foarte comunicativ și putem discuta deschis întotdeauna. Toată lumea a văzut că jucăm mai multe sisteme. Când mă trimite pe bancă, trebuie să accept situația. Iar când îmi dă șansa să joc, trebuie să dau totul", a comentat "tricolorul".

Și dacă pe teren apele sunt încă tulburi, în țara lui Goethe se simte ca acasă. "Am experimentat viața de unul singur încă de la 13 ani. Mai întâi în România, într-un internat, apoi în Spania. Aici, în Germania, am învățat enorm de la antrenori și de la colegi. Cât de important este să ai atitudinea corectă, să fii punctual. E o formă de respect față de ceilalți", consideră Maxim, convins că a devenit "un pic neamț". 

"O dată cu înaintarea în vârstă am început să acord atenție dietei, corpului meu și stilului de viață. O bere din când în când e OK, nu suntem roboți. Dar trebuie să știi când ți-o poți permite"  Alexandru Maxim, mijlocaș Mainz

3.000.000 €cu tot cu bonusuri, a plătit Mainz ca să-l ia pe Maxim de la Stuttgart. Are contract pe 4 ani

388 de minute a bifat Maxim în acest sezoz de Bundesliga, în 8 partide. A dat un gol

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
454344578300392
Marius Carp  •  10 Noiembrie 2017, 14:40

Cititi, mai, articolul, nu numai titlul. Titlurile presei onli(n)e toate sunt fake. .... Eu nu inteleg cum de a uitat Contra de tot de el. Era totusi ultimul jucator care a dat gol, cand a venit noul antrenor.

spinoza
spinoza  •  10 Noiembrie 2017, 12:46

Ce sa-ti spun! Ai devenit neamt pentru ca stii sa spui "Ja,Ja"! Nemti sunt cei nascuti acolo, intreaba-i! Restul sunt venetici!!!

dakesis
dakesis  •  10 Noiembrie 2017, 12:40

bravo lui, un jucator profesionist, daca e asa cum zice...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează