INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ŞAHTIOR

Amical cu brazilienii care au vrut să-l transfere! Il Luce faţă în faţă cu Fluminense: "Voiam să joc pentru ei, dar oficialitățile comuniste nu m-au lăsat!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 ianuarie 2016 18:26

Mircea Lucescu a vorbit pentru site-ul oficial al celor de la Şahtior despre cum putea să ajungă la Fluminense în 1970, mutare blocată însă de comunişti.

Gazeta a publicat în premieră informaţia în urmă cu un an. Jurnalistul Daniel Nanu a aflat povestea transferului refuzat de comunişti, după ce Fluminense trimisese o ofertă oficială direct la FRF.

Şahtior se află în cantonament în Brazilia, acolo unde a evoluat într-un amical chiar împotriva celor de la Fluminense, 1-1. Mircea Lucescu a avut numai cuvinte de laudă despre formaţia braziliană şi a amintit de oferta primită în urmă cu aproape 50 de ani.

"N-am vorbit atîţia ani despre asta. Numai în 2015 cînd i-am dat o copie unui ziarist român. În mai 1970, Ministerul de Externe al României a primit o scrisoare oficială din Brazilia: preşedintele lui Fluminense, care era campioană atunci, mă voia.

M-au chemat pentru trei luni, cînd în România este pauza de iarnă şi nu se poate juca. În acel moment, în fotbalul din zona comunistă, se întîmplase deja asta. De exemplu, ungurul Albert primise permisiunea ţării pentru a juca trei luni în Brazilia. Asta ar fi urmat să fac şi eu", a spus Mircea Lucescu.

Tehnicianul a explicat şi de ce brazilienii se gîndeau la el: "Eram căpitanul naţionalei României, care impresionase în preliminariile pentru Mondialul din 70, cînd ne-am calificat deşi am înfruntat şi Portugalia lui Eusebio. Pentru turneul final ne-am pregătit în Brazilia şi ne-am prezentat foarte bine în amicale. Am cîştigat titlul de cel mai bun jucător la turneul respectiv şi am primit un radio pentru Volkswagen-ul pe care nu-l aveam".

"Voiam să merg în Brazilia, dar oficialitățile comuniste nu m-au lăsat. Era imposibil aşa ceva în timpul regimului comunist"
Mircea Lucescu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
112853735763581
Victor Stanculescu  •  21 Ianuarie 2016, 04:33

Mircea Lucescu: vazut de primul antrenor: Victor Stanculescu, S.S. Nr.2-Bucuresti! 1. GENETIC COD: Esti o exceptie a familiei Lucescu, a Romaniei si a fotbalului mondial; 2. EDUCATION: Ai realiza conditia internationala universitara; 3. SPORTIV: Super-talent + ai trecut cu bine “Pubertatea Biologica” fara influiente negative; 4. PROMOVAREA, DE LA COPII, s-a facut acordand varsta+football+viata decenta sportive; 5. ECHIPPELE: SPORTUL+DIANMO+ECHIPA NATIONALE, au fost etape normale de success; 6. Nascut in fotbal Latin, facand-ti ucenicia de antrenor in Italia, te-au realizat professional bine! 7. De aici, casnicia, un fiu reusit, succese nationale si internationale au fost etape reusite; 8. Trasferul in Turcia si Ucraiana, au realizat varful marilor performande internationale; 9. SOS-1-Sanatatea organzmului, a trecut cu bine examenele emotiilor vietii de antrenor; 10. SOS-2-Nemultumitului i se ia darul! Bucura-te de viata,: *Fa-ti o fundatie care sa-ti poarte numele (TATA + FIU); *Fa-ti turnee in jurul planetei-football, *invatandu-i din stiinta victoriei; *Preia locul lui Papa Stefan Kovacs + *Centrul National de Tineret sa-ti poarte numele, si *Alte programe, pe care ti le-am mai trimis intr-o scrisoare, pe care o stii fara s-o citesti! iti doresc sa treci de barierele 80 si 90 ani! Papa VStancu

iobag
iobag  •  20 Ianuarie 2016, 21:50
Postat de bakunin pe 20 Ianuarie 2016, 19:31

"În România n-a câștigat nimic. În Turcia și Ucraina, rezultatele sunt ca la noi. De aceea grupările din Turcia au fost suspendate, iar patronii trimiși la pușcărie. Nimeni nu vorbește despre blaturile lui Lucescu. El și-a clădit imaginea asta pe fals. După ce moare o să se spună că nu e frumos să vorbești urât de el. Măcar in timpul vieții să lăsăm în pace ‘pupincuristul' ăsta. Lucescu e la fel ca torționarul Vișinescu. Se ducea la Timișoara și el îi amenința că îi exclude din fotbal." - Radu Banciu

Ca performantele marelui antrenor lucica sunt frectie nu contesta nimeni cu mai mult de 2 neuroni , dar sa l compari cu visinescu e cam pe la acelasi nivel cu aia care zic ca stalin a infiintat steaua.

bakunin
bakunin  •  20 Ianuarie 2016, 21:37
Postat de John Milne pe 20 Ianuarie 2016, 21:23

Un ordinar de om . Cand crapa asta ma imbrac in rosu .

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează