INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANTRENORAT

Bărcăuan e antrenor în Grecia!

Articol de - Publicat duminica, 05 septembrie 2010 00:00

Stabilit din 2006 lîngă Salonic, fostul dinamovist a preluat o formaţie din liga a 4-a, Astera Silata.

Cosmin Bărcăuan (32 de ani) e de cîteva săptămîni antrenorul principal al echipei greceşti de liga a 4-a Astera Silata. A fost, de fapt, un cadou de ziua lui, pe 5 august, cînd a preluat micuţa formaţie din apropierea reşedinţei jucătorului, stabilit din 2006 la Petralona, în vecinătatea Salonicului. Orădeanul este acolo şi antrenor, şi fotbalist. Face muncă voluntară, "ca să învăţ meserie".

"Am vrut să o încep de jos, de la lingură şi cuţit, fiindcă aşa am început şi cariera de fotbalist. Iar în străinătate este şi mai dificil, fiindcă deşi vorbesc bine greceşte, sînt perceput ca un român, străin de ţară. Vă daţi seama că în liga a 4-a nu curge lapte şi miere, e bine că avem apă caldă! Mai dau ca basca de pămînt, îmi vine să înghit fluierul de nervi, am şi jucători care sînt comis-voiajori, ospătari sau muncitori pe şantier, dar viaţa nu e întotdeauna uşoară. Dacă o să rezist un an la acest nivel şi-o să am şi rezultate, cred că pot muta şi munţii din loc. Am planuri mari, visez să antrenez echipe mari, dar sînt ancorat în realitate", a comentat Bărcăuan.

"Genul meu de antrenor e cel promovat de domnul Iordănescu, cu care am lucrat la echipa naţională. De la dînsul am învăţat cum şi cînd să ridic tonul, cum să-i tratez pe fotbalişti"
Cosmin Bărcăuan

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
petru_stelistu
petru_stelistu  •  05 Septembrie 2010, 20:54

Succes si sper sa fii serios,fiindca avem nevoie de astfel de oameni.

fotbalistu
fotbalistu  •  05 Septembrie 2010, 16:11

malaka

jugadi
jugadi  •  05 Septembrie 2010, 09:23

Asta e o atitudine corecta, incepi de jos, nu te arunci cu capul inainte sa antrenezi echipe nationale, sau detinatoare de cupa uefa...Multa bafta!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează