INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Boloni îi stoarce pe jucătorii lui Antwerp » Antrenamente fizice ca la trupele speciale

Articol de - Publicat miercuri, 21 iunie 2017 09:11

Ladislau Boloni, noul antrenor de la Royal Antwerp, a început o pregătire de vară epuizantă la echipa flamandă. Atacantul Bjorn Vleminckx spune: "Nu m-am mai antrenat atât de intens de zece ani".

Totul se derulează foarte repede la Royal Antwerp. Vineri, Loți Boloni a fost prezentat oficial, iar de luni a început pregătirea.

Primele două zile au fost extreme, cu câte două antrenamente fizice care i-au stors pe jucători la centrul sportiv Brieleke din Wommelgem, la 11,2 kilometri de Antwerp. O oră și trei sferturi dimineața, de la 10:30, și încă 105 minute la fel de solicitante de la 6 după-amiaza.

În total, trei ore și jumătate extenuante la peste 30 de grade Celsius, a observat cotidianul local Gazet van Antwerpen. Între ele, recuperare, inclusiv băi în apă rece ca gheața.

"După Boloni, niciun alt antrenor nu ți se mai pare dur"

"De-abia a venit noul antrenor și deja simți un aer proaspăt. Nu m-am mai pregătit atât de intens de zece ani" afirmă atacantul Bjorn Vleminckx, 31 de ani, în timp ce apărătorul Steve Colpaert, 30 de ani, simte că "vom munci enorm în următoarea perioadă pentru a putea rezista la un ritm ridicat 90 de minute de meci".

Amândoi știu ce a declarat fundașul dreapta haitian Réginal Goreux, promovat în 2008 chiar de Bölöni la prima echipă a lui Standard: "Dacă ai lucrat cu Laszlo, niciun alt antrenor nu ți se mai pare dur".

"Totul e organizat perfect la Bölöni"

Totuși, și Vleminckx, și Colpaert îl apreciază pe tehnician. "Impune respect și realizezi imediat că are o mare experiență. La el, totul este stabilit perfect. Trebuie să recunosc că nu am mai văzut lucruri atât de bine organizate" spune primul, completat de Colpaert, râzând: "Vom trăi toți împreună la intensitate maximă alături de Bölöni. E un nume mare în fotbal. Ne vom cunoaște bine". 

"Bölöni este un om prietenos. Știe să-și apropie jucătorii. Cât am stat pe masa de masaj, am avut o discuție simpatică"
Björn Vleminckx, atacant Antwerp


"Bölöni e un nume mare în fotbal, sunt curios cum vom juca alături de el. Deocamdată, știm ce ne așteaptă: câteva săptămâni de muncă. Când se va apropia campionatul, vom trece și la antrenamente tehnico-tactice"
Steve Colpaert, apărător Antwerp

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează