INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

Cadoul lui Ahmetov pentru Lucescu: antrenorul va avea o statuie în fața stadionului

Articol de GSP - Publicat vineri, 31 iulie 2015 16:27

Pe 29 iulie, Mircea Lucescu a împlinit 70 de ani, ocazie cu care Rinat Ahmetov, patronul celor de la Șahtior, a anunțat că românul va avea o statuie.

Statuia din bronz va fi opera sculptorului Ihor Glukhenkiy și va fi amplasată în fața stadionului din Donețk, Donbass Arena.

Clubul ucrainean, care în prezent joacă meciurile de acasă la Lvov, a prezentat o versiune în miniatură a statuii lui Lucescu.

"Sculptura va umple atmosfera din parcul stadionului cu energie specială și spirit de învingător. Acesta va deveni unul din locurile favorite ale fanilor echipei", se arată pe site-ul celor de la Șahtior.

21
de trofee a cucerit Șahtior în 11 ani cu Lucescu antrenor

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
breitner
breitner  •  01 August 2015, 10:37

Problema e daca si Putin va fi de acord!

gigelos
gigelos  •  01 August 2015, 10:02

E clar , Ahmetov e un mare fraier ! L-a pacalit mediocrul asta atatia ani . a speram ca se razgandeste cu statuia sa nu izbucneasca o epidemie de icter prin unele cartiere . Cand ne umilesc strainii , ne suparam , cand ne lauda , ne ofticam .

godot
godot  •  01 August 2015, 09:40
Postat de the_gunner pe 01 August 2015, 01:15

Foarte,foarte putin a lipsit acum 45 de ani ca lucescu sa-si fi facut debutul in sculptura atunci.Sculptorul mexican a fost deranjat de parul ondulat al lui Lucescu si ,de comun acord cu federatia mexicana, l-a ales pe Dembrovski . Ma refer la aleea statuilor de la stadionul Azteca .Ca acum i se face una la Donetk ,merita omul . Ca acest lucru stirneste controverse ,e normal . Ca e o legenda vie ,e lucru cert .Ca a fost cel mai mare antrenor roman ,de asta nu sint sigur si nici nu ma intereseaza .Au fost si alti antrenori romani care au cistigat cupe europene . Bunaoara ,Jenei . Conjunctura din anul acela ,in primul rind,si echipa avuta atunci i-au permis eventul . Mai apoi ,cind a intilnit o echipa serioasa s-a ales pita din colaci,cum ar spune banateanul .Covaci ,la fel .A beneficiat de o echipa care .practic,n-avea nevoie de antrenor . In schimb Lucescu a venit de nicaieri si a cistigat de doua ori . Cu Galatasaray ne-a umilit pe noi cei de la Arsenal .De atunci ,spun unii ,noi ne-am pierdut credibilitatea europeana,exceptie facind 2006 . A mers apoi in Ucraina si a facut acolo minuni cu Shakhtarul ( Sahtior ).La fel, de nicaieri si cu fotbalisti de care nimeni nu auzise , a cistigat UEFA Cup . Ca mai apoi fotbalistii au devenit vedete continentale ,asta e alta poveste .Pusti luati de pe plajele braziliene si slefuiti de Lucescu ,iar mai apoi vinduti pe bani multi .Una e sa cumperi copii de 16-17 ani pe 2 milioane pe care sa-i faci fotbalisti de rasa, si alta e sa-i vinz

Vezi ca esti rau pe langa, cu faptele. 1. In Mexic, absolut toti au fost de acord ca Dembrovschi a fost cel mai bun jucator al nostru. Faza cu parul lui Lucescu e, cel mult, legenda de cartier. 2. Lucescu nu era antrenor la Galatasary in finala Cupei UEFA cu Arsenal. Era Terim, asa ca nu stiu cine v-a umilit pe "voi" :)), cei de la Arsenal. 3. Numai "minuni" nu se pot numi faptele din Ucraina - cel mai mare buget din sud-estul Europei si Kiev in groapa. Sunt ceva performante, dar nu mai mult. A castigat in 10 ani o amarata finala de Cupa Uefa de care Steaua a fost la 3 minute. In rest, in LIga Campionilor este ZERO BARAT. Multi ani nu a intrat in grupe. Nu stiu daca in zece ani are un sfert de Champions League, cu buget mediu de 60-70 milioane. 4. Nu a luat niciun pusti de pe plaje braziliene. A luat fotbalisti staruri din Brazilia pe foarte-foarte multe milioane de euro. Pe unii i-a vandut cu profit, cu multi altii a dat chix. In comparatie, Porto plateste mai putin si obtine mult mai mult cu astfel de jucatori - si bani si performante.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează