INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BUNDESLIGA

Cantonament spartan pentru Alex Maxim » Antrenorul i-a dus în vârf de munte!

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 04 ianuarie 2018 09:23

Antrenorul Sandro Schwarz i-a dus pe jucătorii lui Mainz 05 în teambilding pentru a-i motiva în vederea returului.

Pentru Alex Maxim, 2018 a început abrupt. Cu un teambilding în Munții Pădurea Neagră. În noaptea de marți spre miercuri, jucătorii și stafful lui Mainz 05 au dormit într-o cabană aflată în apropiere de Unterstmatt (lângă Buhl, în districtul Rastatt).

"Nu la temperaturi sub zero grade Celsius, dar în condiții spartane", după cum relatează tabloidul Bild. Adică pe saltele!

"Am vrut ca jucătorii să aibă parte de-o seară altfel, să-i ambiționeze pentru a doua parte a sezonului. Am discutat împreună despre evoluțiile din tur, iar apoi am făcut un jurământ pentru ce urmează. Am ținut să fie într-un cadru mai deosebit, nu într-un hotel nomal", a explicat antrenorul Sandro Schwarz.

Până și drumul a fost altfel. Dacă urcarea s-a făcut cu ratracul (utilajul ce tasează și nivelează pârtiile), coborârea în vale a fost în pas alergător. 

În corturi, pe ghețar

Mainz 05 a mai făcut un teambilding în condiții neobișnuite. În ianuarie 2016, antrenorul de atunci, Martin Schmidt, i-a dus pe jucători la 2.400 de metri altitudine, pe un ghețar elvețian, și s-a dormit în corturi. Efectul? Locul 6 la finele sezonului și prezența în grupele Europa League. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  04 Ianuarie 2018, 13:57

Mereu am zis ca daca nu dormi in cort pe un ghetar, in pauza dintre tur si retur, n-ai sanse sa o bati pe Bayern!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează