INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BULGARIA

Căpitanul lui Moți și Keșeru, acuzat de rasism: "Maimuță, ai venit în Bulgaria să pretinzi că ești om?"

Foto: Diakov (dreapta), în duel de Champions League cu francezul Matuidi, mijlocașul lui PSG (Reuters)
Foto: Diakov (dreapta), în duel de Champions League cu francezul Matuidi, mijlocașul lui PSG (Reuters)

Articol de - Publicat marti, 16 mai 2017 10:10

Svetoslav Diakov, liderul lui Ludogoreț, dar și al "naționalei" bulgare, a fost pus la zid de brazilianul Elidiano Marques, jucătorul lui Oboriște.

Absent week-end-ul trecut la Ludogoreț, din cauza unei suspendări, Svetoslav Diakov a jucat la echipa secundă a verzilor, la 1-1 cu Oboriște, în liga a doua bulgară.

6 titluri consecutive are Diakov cu Ludogoreț (2012-2017), 5 alături de Moți și două împreună cu Keșeru

"Vrea ca lumea să știe cine e Diakov"

După meci, unul dintre adversari, brazilianul Elidiano Marques, a trimis un mesaj ziarelor sofiote, în care îl acuza de rasism pe Diakov. "Mi-a spus exact așa: «Maimuță, ai venit în Bulgaria din pădurea braziliană ca să pretinzi aici că ești om? Dispari!»", a scris mijlocașul în vârstă de 35 de ani, adăugând: "Vreau ca lumea să știe ce tip de persoană este căpitanul lui Ludogoreț și al «naționalei» bulgare și care este mentalitatea lui".

"Cineva încearcă să-mi murdărească numele. Niciodată nu am făcut diferențe între oameni în funcție de culoare. Îmi apreciez colegii și adversarii pentru calități și caracter, nu pentru naționalitate"
Svetoslav Diakov, mijlocaș Ludogoreț

"Diakov nu e rasist. Nu l-am auzit niciodată făcând aluzii rasiste pe teren. Nici împotriva lui Oboriște. Au existat schimburi de replici între jucători. Dar nu insulte rasiste"
Marcelinho, mijlocaș Ludogoreț, brazilian care joacă în "naționala" Bulgariei

"Ne-am înjurat, dar nu i-am spus niciun cuvânt rasist"

Diakov, 32 de ani, a reacționat vehement, negând că l-ar fi insultat pe Eli Marques: "Sunt uluit că am devenit protagonistul unui scandal creat artificial. Sunt foarte dezamăgit. Ne-am înjurat în meciul cu Oboriște, dar nu i-am spus niciun cuvânt rasist. Totul e o minciună".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
liviuandrei1986
liviuandrei1986  •  16 Mai 2017, 11:23

Inca ne mai miram de rasism in estul Europei?

cpt.ahab
cpt.ahab  •  16 Mai 2017, 11:08
Postat de vlad.dracul pe 16 Mai 2017, 10:51

Dacă eşti alb, eşti automat rasist şi nazist, se ştie. Ar trebui lichidaţi toţi albii ăştia, numai rele au făcut de-a lungul şi de-a latul istoriei omenirii... Să rămână doar maronii, să fie bine ca să nu fie rău!

Mai trebuia ca Marques ăsta să-l fi numit pe Diakov "curcan alb" și era tabloul complet. Așa se întâmplă când dai nas lucrului slab.

vlad.dracul
vlad.dracul  •  16 Mai 2017, 10:51

Dacă eşti alb, eşti automat rasist şi nazist, se ştie. Ar trebui lichidaţi toţi albii ăştia, numai rele au făcut de-a lungul şi de-a latul istoriei omenirii... Să rămână doar maronii, să fie bine ca să nu fie rău!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează