INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ISRAEL

Corespondență din Israel // Ovidiu Hoban continuă să fie iubit de fani: cum a fost primit jucătorul CFR-ului la revenirea în Israel: "Nu vom mai avea un luptător ca el"

Articol de - Publicat vineri, 22 decembrie 2017 12:51

Fanii lui Hapoel Be'er Sheva îl asediază cu cereri de poze și autografe pe fostul lor jucător Ovidiu Hoban, aflat până sâmbătă în vacanță în Israel. "Am petrecut trei ani frumoși aici. Suporterii mă roagă să rămân", spune mijlocașul lui CFR.

Miercuri, 27 decembrie, Ovidiu Hoban va împlini 35 de ani. Și ce dacă? Pentru fanii lui Hapoel Be'er Sheva, vârsta nu e importantă. Regretă că a plecat, l-ar vrea și mâine înapoi. Nu uită că, și datorită lui, roș-albii au cucerit două titluri la rând după o pauză de 40 de ani.

Mai ocupat ca premierul Netanyahu

Ce bucurie a fost pentru ei când l-au revăzut! Mijlocașul, transferat în vară la CFR Cluj, lider în Liga 1, a fost invitat la finala Cupei Ligii (pierdută de Hapoel, 0-1 cu Maccabi Tel Aviv), petrecându-și vacanța împreună cu familia în Israel.

Și suporterii i-au dovedit cât de mult țin la el oriunde l-au întâlnit. L-au îmbrățișat, au discutat și i-au cerut să se fotografieze cu ei. Zeci, sute de poze, la stadion, pe stradă sau în restaurante.

Aici, în inima deșertului Negev, Ovidiu se simte acasă. Oamenii îl iubesc mai mult ca în România. Toți vor să-l aibă alături și să-l implice în cauze umanitare, să le vorbească celor ce suferă. Marți, a fost la spital, vizitând un susținător al lui Hapoel bolnav de cancer. Sunt zile când pare mai ocupat decât premierul Netanyahu.

"Era ca un tată pentru mine"

La Be'er Sheva, locuiește în vila Zahavei, fata lui Benți Blumenfeld, cel mai cunoscut fan al lui Hapoel, decedat în urma unei comoții cerebrale. Benți, plecat de mic copil din România, a ajutat de-a lungul timpului toți compatrioții care au jucat la echipă. Mai ales pe Ovidiu. După ce a murit, clubul a scos o ediție limitată de tricouri cu chipul lui și, în curând, o peluză va purta numele Blumenfeld.

"Era ca un tată pentru mine. M-a sprijinit enorm. S-a stins fericit, după al doilea titlu consecutiv", îmi zice Hoban. "Am petrecut trei ani frumoși în Israel, Be'er Sheva e a doua mea casă. Am avut fani minunați, care uită acum că sunt la alt club și mă roagă să rămân aici. Dacă se vede absența mea la Hapoel? Nu mie trebuie să-mi puneți această întrebare. Mă voi mai întoarce la echipă? E complicat, am contract cu CFR, dar niciodată să nu spui niciodată".

"Nu vom mai avea un luptător ca el"

Jurnaliștii israelieni l-au înconjurat și ei în această vacanță. Într-un reportaj realizat de televiziunea Sport 5, Zahava, fiica lui Benți Blumenfeld, spune: "Suntem ca o familie cu Ovidiu, soția sa Alina și cei doi copii. Vom încerca să-l readucem la Be'er Sheva. Un jucător cu suflet mare. Vom pune presiune pe Alona Barkat, proprietara".

Un tânăr fan îi reproșează Alonei în același reportaj: "A fost o greșeală imensă că s-a renunțat la el, era cel mai constant jucător". Iar o doamnă mai în vârstă, la fel de legată de culorile roș-albe, crede că "nu vom mai avea genul lui de luptător. Să dea Dumnezeu să revină și să ne facă fericiți.  

"Îmi doresc să văd clasamentul din Liga 1 neschimbat până la sfârșit, cu CFR campioană. Chiar dacă va fi o luptă aprigă cu FCSB și Craiova"

"Ce mi-aș putea dori în 2018? Eu și cei dragi ai mei să fim sănătoși. Și să câștig titlul cu CFR"
Ovidiu Hoban, jucător CFR Cluj

5 trofee
a cucerit Ovidiu Hoban la Hapoel Be'er Sheva: două titluri, două Supercupe și o Cupă a Ligii

60.000
de vizualizări a avut reportajul canalului Sport 5 cu Hoban în Israel

"Noi suntem frați adevărați"

După finala Cupei Ligii, disputată la Netanya, Ovidiu a coborât pe gazon și s-a îmbrățișat cu foștii coechipieri și cu patroana Alona Barkat. Care recunoaște, chiar dacă nu oficial, că a greșit că nu l-a păstrat. Hoban a stat cel mai mult de vorbă cu Elyaniv Barda, căpitanul în vârstă de 36 de ani ce a fost în moarte clinică în noiembrie după ce suferise un atac cardiac la antrenament. "Dumnezeu îl iubește. Noi suntem frați adevărați", afirmă Ovidiu. z

Petrecere cu foștii colegi ai băiatului

Cei doi copii, Bogdan (9 ani) și Anisa (4), vorbesc perfect ebraica. Băiatul, care a învățat până în clasa a 3-a în Israel, s-a reîntâlnit la școală cu foștii colegi și cu învățătoarea sa. Și toți au participat la petrecerea dată pentru Ovidiu Hoban în vila la care locuiesc în Be'er Shev

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează