INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RUSIA

Dan Petrescu rămîne la Dinamo Moscova, dar se plînge de situaţia sa: "Nimeni n-are răbdare aici. Nici presa, nici fanii, nici şefii!"

Dan Petrescu, un car de nervi la fiecare meci. Chiar şi cu 2,5 milioane de euro salariu // Foto: Guliver/GettyImages +1   FOTO
Dan Petrescu, un car de nervi la fiecare meci. Chiar şi cu 2,5 milioane de euro salariu // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 15 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 14 iunie 2013 22:26

Antrenorul se plînge: "E greu să rezişti mulţi ani la o echipă. Totul se schimbă repede în Rusia". Şi atrage atenţia conducătorilor: "Fenerbahce? Ce bine sună! Sînt oferte, nu-i rău deloc!"

Dan Petrescu, 45 de ani, a ales să rămînă la Moscova, cel puţin deocamdată. Dar nu e fericit. S-a întîlnit cu preşedintele Soloviov "şi am discutat totul în cel mai mic detaliu. Dacă veţi vedea jucători noi, înseamnă că au fost bani. Dacă nu, nu". Are un obiectiv, "să creez o echipă nouă la Dinamo, mai am doi ani de contract aici", însă nu îşi face planuri pe termen lung.

De ce? "În Rusia, e dificil să fii un Alex Ferguson. În afara lui Berdiev, care e de 12 ani la Rubin, nimeni n-a mai rezistat atît de mult timp. Totul se schimbă atît de repede, pentru că nimeni n-are răbdare. Nici presa, nici fanii, nici şefii de la club", a mărturisit el într-un interviu din Sovieţki Sport.

Cînd i s-a cerut să comenteze ofertele, a replicat:
- Care vă interesează?

- Fenerbahce.
- (A zîmbit) Fenerbahce? Ce bine sună! Sînt propuneri, nu-i rău. Ar fi mai rău dacă nu s-ar vorbi deloc despre mine.

La sfîrşit, discuţia a atins subiectul "furiosului Dan" din timpul meciurilor.

- Reuşiţi să vă controlaţi emoţiile?
- (A schimbat direcţia, atacînd o altă temă, marea sa durere) Dar ce ziceţi că nu ni s-a dat nici un penalty tot sezonul? E ca şi cum n-am fi jucat în acest campionat! Ultimele patru partide au fost foarte suspecte.

- Din ce punct de vedere?
- Trageţi voi concluziile!

14 meciuri a cîştigat Petrescu în prima ligă rusă cu Dinamo; are 6 egaluri şi 5 înfrîngeri (a preluat echipa cu 5 eşecuri); a încheiat pe locul 7

"Dan Petrescu e imaginea perfectă pentru Dr. Jekyll şi Mr. Hyde. În meciuri, epicentrul emoţiilor, gata oricînd să «decoleze». La antrenamente, liniştit, aproape că nu-l auzi" (Sovieţki Sport, cotidian rus)

După Mourinho, în faţa lui Laudrup
Zilele trecute, Gazeta a dezvăluit că Dan Petrescu are o clauză de reziliere a contractului cu Dinamo Moscova de 12 milioane de euro, presa rusă susţinînd apoi că suma se va micşora o dată cu apropierea de finalul contractului (vara lui 2015).

Iată unde se situează Dan printre tehnicienii europeni:

575273-clauze-antrenori.jpg

Fostul premier al Rusiei îl avertizează pe Petrescu: "Ce face Dan e inacceptabil!"

Serghei Stepaşin, 61 de ani, membru al conducerii lui Dinamo Moscova, anunţă că "rezolvarea exploziilor de nervi ale antrenorului e simplă. Să fie amendat!"

Serghei Stepaşin a fost prim-ministru în 1999, a fost vicepremier în acelaşi an, iar acum este preşedintele Curţii de Conturi a Rusiei. Şi membru în boardul lui Dinamo. Din această calitate îl loveşte pe Dan Petrescu.

"Cum îl vom calma pe antrenor? Rezolvarea e simplă. Amenda!", a declarat Stepaşin (foto 2) la Moscova. Are un exemplu: "La fel procedează şi poliţia rutieră din România şi Rusia cînd se încalcă legea. Dă amenzi".

Apoi, Stepaşin a ridicat tonul: "Ce face Dan Petrescu pe teren purtînd tricoul cu emblema lui Dinamo Moscova e inacceptabil. L-am atenţionat şi pe preşedintele clubului".

Acelaşi oficial i-a mai reproşat ceva tehnicianului. Voalat, nu direct: "Am avut un final de sezon prost, pentru că atitudinea n-a fost cea potrivită. Nu e vorba de calitatea jucătorilor, ci de psihologie"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  15 Iunie 2013, 13:56
Postat de ovidiu_3003 pe 15 Iunie 2013, 06:07

Bursucea e pe faras ...rusii nu l mai vor .

Se putea sa nu comentezi tu despre Dan Petrescu sau alpin despre Steaua? Asa ceva e imposibil. Oricum, si tu si celalalt troll cred ca ati avut o copilarie tare nefericita si cred ca a aveti o viata extrem de trista in realitate. Imi pare sincer foarte rau pentru voi.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  15 Iunie 2013, 11:36

Nu mai credeti tot ce se vorbeste ...

medium
medium  •  15 Iunie 2013, 10:18
Postat de ovidiu_3003 pe 15 Iunie 2013, 06:07

Bursucea e pe faras ...rusii nu l mai vor .

si aia de la fenerbache sunt nebuni, pt ca-l vor!!dar ca de obicei , in privinta lui bursucea, tu trebuie sa ai drptate, asai !!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează