INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU

Dezvăluire după 30 de ani » Răzvan Lucescu povestește un episod emoționant: cum l-a făcut Hagi să plângă pe Mircea Lucescu

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 septembrie 2016 12:38

Răzvan Lucescu, 47 de ani, a povestit mai multe episoade interesante din cariera și viața sa într-un amplu interviu acordat site-ului eusunt12.

Lucescu Jr. recunoaște faptul că numele l-a afectat într-o oarecare măsură evoluția sale din lumea fotbalului. Valoarea indubitabilă a tatălui său, atât ca antrenor, cât și ca jucător, l-a obligat pe Răzvan să lupte din răsputeri pentru a demostra că este capabil să se ridice la renumele lui Mircea.

Mircea a vrut să îl împingă către alt sport

Reticența pe care o putea primi din partea oamenilor din fotbal, din cazuza numelui purtat, l-a făcut pe Mircea să își trimită fiul către un alt sport, tenisul. Răzvan a respins posibilitatea și a decis să lupte: "Mi-a spus că voi avea parte de ostilitate și invidie, că totul se va revărsa asupra mea, că toți mă vor cataloga ca fiind «băiatu’ lui tata». A vrut să mă protejeze".

Și-a învins mentorul: tatăl său

În grupele Cupei UEFA din 2005 s-a produs un șoc în familia Lucescu. Echipele celor doi, Rapid și Șahtior, aveau să se lupte pentru calificare. Pentru că la acel moment se juca un sigur meci împotriva fiecărei echipe din grupă, duelul cu tatăl său a avut loc la Donețk.

Fiul avea să își învingă tatăl, iar după meci, la conferința de presă, Mircea a ținut să își arate recunoștința pentru fiul său în fața camerelor de filmat. Venit după Răzvan la conferință, Mircea și-a sărutat fiul pe creștet înainte să dea declarațiile. Poza a făcut înconjurul lumii: ”Am plâns și apoi m-am dus la conferința de presă. Când tata a venit și m-a sărutat în creștetul capului… A fost un gest extraordinar, dar a fost totul a fost complicat. Ani de zile n-am vorbit cu tata despre meciul de la Donețk”.

Pe cei mai buni fotbaliști i-a antrenat la națională

În 2009 a fost numit selecționer al României, unde a stat 2 ani. Răzvan recunoaște faptul că a fost momentul în care a întâlnit cei mai buni jucători.

”[Cei mai buni jucători cu care am lucrat] sunt doi! Cristi Chivu și Mirel Radoi, doi băieți extraordinari. Sensibili, educați, speciali, dedicați. Peste toate… lideri! N-am văzut spirit de sacrificiu la nimeni altcineva”
Răzvan Lucescu despre Chivu și Rădoi

Abilitățile celor doi foști fotbaliști sunt dorite de Răzvan și la actuala națională. Fără cei doi, antrenorul este de părere că șansele sunt infime, mai ales după primul pas greșit făcut de echipă, încă din primul meci din grupă (n.r. România - Muntenegru 1-1): "Dacă jucatorii naționalei de astăzi ar avea măcar un sfert din ce au avut Chivu și Rădoi, România ar merge fără emoții în Rusia, la Cupa Mondială!".

Se inspiră de la cei mai buni

Cei mai buni fotbaliști ai planetei îl inspiră pe tehnician. Acesta îi remarcă pe cei care au revoluționat fotbalul actual: ”Arrigo Sacchi a revoluționat fotbalul cu Milanul, îmi plac Mourinho, Guardiola și Ancelotti. Toți sunt fantastici.” A rămas cel mai impresionat de Mourinho: ”Mourinho chiar e special, din discuția cu el m-a făcut să mă simt drept un prieten vechi. Mi-a dat siguranță”.

Hagi l-a făcut să plângă pe Il Luce

Mircea Lucescu este primul antrenor important care l-a adus pe Hagi în luminile fotbalului mare. Hagi continuă să îi fie recunoscător pentru acest fapt, ținând să reamintească de curând: "Norocul meu a fost Lucescu. Chiar dacă lui nea Puiu o să-i pară rău, șansa mea a fost Lucescu".

Hagi l-a făcut pe Mircea Lucescu să plângă în 1986, atunci când decarul Generației de Aur l-a sunat să îl consoleze după demiterea de la națională. Mircea fusese concediat după o victorie cu 4-0.

”Deși România câștigase cu 4-0 în fața Austriei, erau lacrimi de durere, culmea, fusese dat afară! Apoi s-a calmat. Cred că după o zi, Hagi l-a făcut pe tata sa plângă, când l-a sunat să-i spună că este o greseală demiterea de la natională, din ’86", mai povestește Răzvan.

(Răzvan Stîngă)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
luciann
luciann  •  23 Septembrie 2016, 19:16
Postat de conasu_boeru pe 23 Septembrie 2016, 15:58

Dar cand Hagi a venit special de la Istambul la București , organizând o conferință de presă la indemnul fraților samsari și l-a făcut praf, umilindu-l și jignindu-l pe Lucescu cel căruia îi datorează totul , a uitat.... domnul hagi ??!!!

A venit ca sa apere Steaua pe care Lucescu o atacase brutal contestandu-i trofeele din perioada 85'-89'!

andy_2008
andy_2008  •  23 Septembrie 2016, 18:26

Marele Luce ratase calificarea,Steaua era campiona europeana si marele Luce baga jucatori de la marea Dinamo fara de trofee.

iobag
iobag  •  23 Septembrie 2016, 17:09
Postat de conasu_boeru pe 23 Septembrie 2016, 16:54

Mai sărăcie, te-a bagăgat cineva in seamă ? Ca ce chestie mă jignesti tu pe mine mai ***, mă cunosti de undeva , *** ? ! Stai *** in banca ta si bate campii pe ce vrei ca nu ma cobor la dialog cu tine !

Dragoste dura. :))))poate asa iti dai 2 palme , te trezesti ***, *** care i au demontat *** lui lucescu intr o maniera de bun simt, mai ales daca e vorba de hagi care i a salvat cariera de antrenor luandu l la galatasaray. Si vezi , sa zic 'ete un prost' atunci cand vad unul nu e jignire.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează