INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DRAMA LUI NEŞU

Dialog fără cuvinte » Tatăl lui Neşu e sfîşiat de durere

Mircea Neşu
Mircea Neşu

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 mai 2011 00:00 / Actualizat duminica, 15 mai 2011 11:13

Primele cuvinte ale lui Mircea Neşu de cînd a ajuns la Utrecht, unde fiul său, Mihai, este în spital, a fost operat şi nu îşi simte mîinile şi picioarele, după accidentul de marţi


De cînd a ajuns în Utrecht, Mircea Neşu are telefonul închis. Îl veghează pe Mihai şi poate că tatăl nu vorbeşte tocmai pentru că fiul o face cu greu. Dar pentru că afecţiunea olandezilor pentru Mihai e întregită de rugăciunile milioanelor de români de acasă, Mircea Neşu a trimis un mesaj. Un dialog aproape fără cuvinte, între suferinţa sfîşietoare a unui părinte de fotbalist şi aşteptările pline de speranţă ale celor care îl iubesc.

- Domnule Neşu, alte întrebări sînt de prisos: cum se simte Mihai?
- (cu voce epuizată, care nu poate articula) Nu vorbesc... Nu vorbesc... Nu pentru că nu vreau... (îi dau lacrimile) Dar nu pot.

- E totuşi o evoluţie pentru el, e mai bine decît zilele trecute?
- Dacă e mai bine... (oftează adînc) nu ştiu. Nu e bine deloc... (înghite sec iar sunetul pare o ghilotină produsă de durere. Urmează zeci de secunde de tăcere) Nu am nimic cu nimeni, dar de cînd l-am văzut nu mai ştiu ce să spun. Vorbesc doar cu soţia mea, la telefon, sînt dator să-i spun ce face băiatul nostru... Atît.

- Să dea Dumnezeu să îmi spuneţi mîine veşti bune despre Mihai...
- (rosteşte aproape mecanic) Da... Da... Fiul meu... (de parcă şi-ar aduce aminte) Să mergi la meciul lui Utrecht!

- Fireşte, voi fi acolo şi mă voi ruga!
- La cît iubeşte el fobalul... Pentru el, ce se va întîmpla la stadion, ştiu că va conta!

- Vă ajută gîndurile atîtor oameni care vor binele lui Mihai?
- Ştiu... ştiu ce e în ţară. Şi aici, şi peste tot. Le mulţumesc, îi simt aproape pe fiecare. Dar pe mine nimic nu mă ajută, dacă lui nu îi e bine. Iar pe el... nimeni nu îl poate ajuta acum (glasul se îneacă în plîns). N-am cu ce să-l ajut... Asta... Asta mă... Sînt terminat...

În telefon, jarul din glasul părintelui se stinge. Rămîne să mocnească mai departe lîngă firele, masca de oxigen şi cadrul care îi acoperă fiul. Mihai Neşu deja mai are pe cineva de salvat.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
gentyles
gentyles  •  16 Mai 2011, 01:16

Poate ce e cel mai greu pt domnul doctor Mircea Nesu este faptul ca momentan nu poate face pt fiul sau ceea ce a facut pt mii de pacienti. Nu multi stiu ca specializarea domnului Nesu este ftizioterapia si recuperarea in urma unor traume fizice. Il cunosc personal pe acest om si pe fiul sau si sper sa reuseasca sa faca pt Mihaita ce a facut pt tatal meu si sa-l puna pe piciore cat mai repede.Multa sanatate Mihaita si fii tare doctore.

giussybaratky23
giussybaratky23  •  15 Mai 2011, 19:52

Sper din tot sufletul ca Mihaita sa se faca bine si sa poata juca din nou fotbal, chiar daca tatal lui e un nemeeernic si un dusman al fotbalului curat. Nu e Mihaita vinovat ca are un asemenea tata.

giussybaratky23
giussybaratky23  •  15 Mai 2011, 19:50

2002, Brasov-Rapid, Mircea Nesu observator, Corpodean arbitru. Minutul 85 PENALTY clar la Ionut Voicu. Corpodean se face ca ploua, Copos bezmetic, scoate echipa din teren. Rapid pierde la masa verde si titlul ne este furat ca de obicei. Corpodean primeste nota de trecere de la doctorul Nesu iar noi ramanem cu buza umflata. Mihaita juca atunci la Steaua. Cata nedreptate ne facea Mircea Nesu, ajutandu-si indirect fiul...acum soarta il pedepseste pt magaria de atunci, din pacate lovindu-l prin copilul lui. Imi pare rau pt Mihaita pt ca pe vremea cand era junior am jucat impotriva lui dar Dumnezeu nu doarme si il loveste pe nenoorocitul de taica-sau.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close