INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Doi români campioni la Anderlecht, dar unul singur a convins: "S-a dovedit a fi un jucător fantastic"

Chipciu și Stanciu, cu
Chipciu și Stanciu, cu "tricolorul", la sărbătoarea celui de-al 34-lea titlu câștigat de Anderlecht / FOTO: Facebook

Articol de - Publicat vineri, 19 mai 2017 10:33

Alexandru Chipciu și Nicolae Stanciu au sărbătorit joi seară, după 3-1 cu Charleroi, primul lor titlu în tricoul lui Anderlecht. Dar, privind în urmă, doar cel dintâi poate vorbi despre un sezon reușit.

Editorialistul publicației belgiene Sportmagazine, Geert Foutré, sintetizează astfel prima stagiune a mijlocașului de 28 de ani în Jupiler Pro League: "Înainte ca Anderlecht să-l aducă n-auzisem de el. Apoi s-a dovedit a fi un jucător fantastic".

Punct fix

Chipciu, așa cum remarca și Mircea Rednic la un moment dat, s-a pliat excelent pe stilul lui Anderlecht și pe fotbalul practicat în Belgia. N-a făcut senzație la debut, însă a crescut de la un meci la altul, până ce a devenit punct fix pe flancul drept al "violeților".

Evoluție care a atras și atenția cluburilor din Anglia, unde West Bromwich și Aston Villa îl iau serios în calcul pentru stagiunea viitoare.

A acuzat presiunea

Stanciu? Graficul sezonului său la Anderlecht este în oglindă cu al lui Chipciu. Sosit mai târziu la Anderlecht, pe cea mai mare sumă de transfer plătită vreodată în fobalul belgian, 9,8 milioane de euro, Nicușor a fost aplaudat la debut. Însă cu timpul a început să acuze presiunea pusă asupra lui de presă sau de fostele vedete ale "violeților", care aveau așteptări foarte mari de la un jucător atât de scump. Și a sfârșit pe banca de rezerve.

Același Geert Foutré, de la Sportmagazine, i-a transmis ieri că "stagiunea viitoare trebuie să înlăture semnul de întrebare din dreptul numelui său. E numai vina lui că antrenorul Weiler nu l-a folosit pe finalul campionatului".

ALEXANDRU CHIPCIU
Transfer la Anderlecht: 19.07.2016
Preț: 3 milioane euro
Prezențe/goluri/assisturi în Jupiler Pro League: 32/5/8
Prezențe/goluri/assisturi în Europa League: 10/1/3

NICOLAE STANCIU
Transfer la Anderlecht: 29.08.2016
Preț: 9,8 milioane euro
Prezențe/goluri/assisturi în Jupiler Pro League: 23/4/3
Prezențe/goluri/assisturi în Europa League: 12/4/3

"Campioni de ziua mea!  Cel mai frumos cadou. Vă mulțumesc pentru urări!" Alex Chipciu, mijlocaș Anderlecht, pe Facebook

9 partidedin 9 posibile, a bifat Chipciu în play-off. Stanciu a fost utilizat doar în două rânduri

6
e nota primită de Chipciu în Het Nieuwsblad pentru cele 77 de minute jucate cu Charleroi

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
edy91
edy91  •  19 Mai 2017, 12:33

Dupa cifre, nici Stanciu nu a avut un sezon rau. Dar na, sunt asteptari mai mari la un jucator de 10 milioane de euro. Oricum, Stanciu e si mai tanar cu vreo 5 ani decat Chipciu si poate fi si asta o problema. Dar sunt sigur ca sezonul viitor se va adapta. E un baiat linistit si muncitor.

arsenie_b
arsenie_b  •  19 Mai 2017, 12:27

Daca te uiti pe cifre, diferenta nu este chiar uriasa in favoarea lui Chipciu. Dar probabil ca aveau asteptari mult mai mari de la Stanciu

Vezi toate comentariile (2)
Comentează