INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GERMANIA

Evadarea lui Maxim » Adevăratul motiv pentru care românul a părăsit-o pe VFB Stuttgart

FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 28 iunie 2017 11:08

Tabloidul Bild dezvăluie că șefii Stuttgartului n-au reușit să-i ofere mijlocașului de 26 de ani suficiente garanții pentru sezonul viitor și a "fugit” la Mainz fiindcă "a simțit că acolo chiar e dorit".

Plecarea lui Alexandru Maxim la Mainz 05 naște discuții la Stuttgart. De-o parte fanii, care țin foarte mult la el, de cealaltă conducerea clubului. Parcă pentru a se apăra în fața eventualelor reproșuri, directorul sportiv Jan Schindelmeiser a accentuat asupra faptului că românul "a fost cel care a insistat să plece. A fost dorința lui de a schimba, voia o nouă provocare". Însă tabloidul Bild pune despărțirea dintre șvabi și mijloașul de 26 de ani într-o altă lumină.

A refuzat incertitudinea

"Maxim a fugit la Mainz. Pentru el a fost ca o evadare. În ultimele discuții pe care le-a avut cu șefii nu i s-au oferit suficiente garanții că antrenorul Hannes Wolf va miza pe el sezonul viitor. Că va fi parte importantă din echipă, așa cum s-a întâmplat în finalul stagiunii trecute, când a avut o contribuție decisivă la revenirea lui VfB în Bundesliga. Și atunci a preferat să plece acolo unde a simțit că e dorit", scrie tabloidul german.

"O raritate"

Teză susținută în parte și de directorul sportiv al noului său club, Rouven Schroder: "Eu nu cred că Maxim a plecat din motive personale. A plecat pentru că l-am convins cu proiectul oferit. Jucătorii creativi au nevoie să simtă că sunt susținuți chiar și atunci când greșesc o pasă. Iar mesajele noastre au fost extrem de pozitive. Jucători ca el sunt tot mai rari în fotbalul de azi"

"Un mare mulțumesc fanilor Stuttgartului. Sper să le fi întors pe teren măcar 10 la sută din dragosea și susținerea pe care mi-au arătat-o ei mie" Alexandru Maxim

"Maxim e un decar clasic. Balonul este prietenul lui și de aceea și abordează foarte sigur pe el duelurile unu la unu" Rouven Schroder, director sportiv Mainz 05

"Maxim voia un sezon ca finalul celui precedent. Voia să nu câștige bani buni, 1,5 milioane pe sezon, stând pe bancă. Maxim vrea să se simtă din nou util!" Bild, tabloid german

3.000.000 €plus bonusuri, funcție de viitoarele performanțe, e suma de transfer a lui Maxim de la Stuttgart la Mainz

91 de meciuri
a jucat Maxim în Bundesliga pentru Stuttgart (11 goluri/25 assisturi) și 25 în liga a doua (5/7) în 4 ani și jumătate

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (6)
dinamo4eva
dinamo4eva  •  28 Iunie 2017, 15:33
Postat de gilos pe 28 Iunie 2017, 15:13

Parerea mea este ca a gresit ca a plecat de la Stuttgard. Reusise sa se adapteze, prinsese echipa, era iubit de fani, plus ca Stuttgard este un nume pe langa Mainz, nu se compara... Ce garantii sa-i dea ? Parca-ar fi Grindeanu...Stie prea bine ca nu poti avea garantii de acest gen, conteaza cum joci, ce randament dai in teren.

daca ne uitam la lotul lui Mainz , are mai multi jucatori cu care poate combina . La Stuttgart se alerga mult . Se stie ca Mainz e o echipa ofensiva .

gilos
gilos  •  28 Iunie 2017, 15:13

Parerea mea este ca a gresit ca a plecat de la Stuttgard. Reusise sa se adapteze, prinsese echipa, era iubit de fani, plus ca Stuttgard este un nume pe langa Mainz, nu se compara... Ce garantii sa-i dea ? Parca-ar fi Grindeanu...Stie prea bine ca nu poti avea garantii de acest gen, conteaza cum joci, ce randament dai in teren.

romulus65
romulus65  •  28 Iunie 2017, 13:44
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Ce este baca?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează