INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

EXCLUSIV Dezvăluiri în scandalul transferurilor lui Atletico! Gazeta a aflat culisele din spatele mutărilor a 17 juniori români » Declarații despre lista care pune STOP transferuri pentru madrileni

Lenghel (în portocaliu), pe când juca la Atletico Madrid
Lenghel (în portocaliu), pe când juca la Atletico Madrid

Articol de - Publicat sambata, 10 iunie 2017 00:34

După ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis să mențină decizia dată de FIFA, care le interzice celor de la Atletico Madrid să facă transferuri până 2018, Marca a prezentat o listă de peste 200 de juniori ale căror transferuri sunt anchetate, inclusiv 17 români!

Echipa antrenată de Diego Simeone fusese pedepsită fiindcă a încălcat regulamentul FIFA privind transferurile de minori, potrivit sursei citate.

17
români se află pe listă: Alexandru Manole, Alin Contra, Cristian Țudic, Ivan Țudic, Cristian Mario Ivan, Alejandro Dumitru, Ionuț Vârlan, Sebastian Pura, Marian Drăghici, Samuel Udrea, Cătălin Velțan, Ionuț Miron, Gabriel Boacă, Tudor Tomescu, Costin Stănciulescu, Daniel Andrei Gorgan și Vlad Dani Lenghel

Am stat de vorbă cu tatăl ultimului, Daniel Manuel Lenghel. Bărbatul spune că "lista celor peste 200 este doar una care va conține unele transferuri care nu au respectat regulamentul, iar toate vor fi anchetate", afirmă că românii pe care îi cunoaște au ajuns în condiții legale la Atletico și explică mecanismul prin care unii părinți și cluburi încalcă protocoalele.

În prezent, portarul Dani Vlad Lenghel, ajuns la Rayo Vallecano, are 15 ani și și-a prelungit contractul cu formația madrilenă până în 2018.

"E VORBA DE COPIII VENIȚI ÎN SPANIA SPECIAL PENTRU FOTBAL"

Domnule Lenghel, ați văzut listele prezentate de Marca?
- Mă uit acum pe ele. FIFA anchetează modul în care au fost legitimați, liberi de contract sau prin transfer, juniori la Atletico Madrid. Însă din lista lor, de 200 de puști, poate doar 10 copii au fost transferați in afara normelor legale.
- Care ar fi principala problemă?
Se considera ca au fost legitimați copii din afara Spaniei fără ca aceștia să aibă un trecut fotbalistic aici. Sunt familii care au venit aici în special pentru fotbal iar copiii au fost legitimați în condiții deosebite, facilitându-le părinților un serviciu, o locuință și indemnizații pentru cei mici. Iar aceste lucruri sunt interzise.
- Nu e și cazul lui Vlad.
- Nu, în niciun caz. El a primit cartea de jucător de la Real Madrid și a devenit liber de contract, se putea transfera unde voia, când la club a venit fiul lui Canizares. Erau doar trei posturi de portar la fiecare categorie de vârstă. 
- OK, și cum a ajuns la Real Madrid?
- Asta e problema celor de la Atletico, pe care cei de la Real au respectat-o mereu. Vlad a fost înscris la o școală federală, de unde a fost transferat, mai apoi, de Real Madrid. Atletico n-a făcut asta cu unii dintre copii. Ei, unii dintre copiii de la Atletico au venit direct.
- Ce face băiatul acum?
- A semnat prelungirea până în 2018 cu Rayo Vallecano. E singurul român de la cantera. Asta înseamnă echipa principală. Restul românilor sunt pe la școala de fotbal, unde se plătesc sute de euro pe an. Cei mai talentați de acolo sunt, uneori, promovați la "cantera". E o obișnuință în Spania. Doar Realul nu are această diferențiere, ci doar cluburi afiliate!

Iată listele prezentate de Marca, cu Lenghel pe poziția 169:

 1

2

picturewidth1000 593ad98595f9cf25c99afecc 1

Problema lui Atletico nu este una singulară în Spania. Aceeași comisie a FIFA a luat decizia interdicției transferurilor și pentru Barcelona în 2015.  

Save

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează