INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRANSFER

EXCLUSIV Interviu cu Florentin Matei, unul dintre cei mai doriți fotbaliști români la ora actuală: "La 22 de ani n-am nevoie de saci de bani din China, ci de performanță"

Articol de - Publicat duminica, 07 februarie 2016 13:59

Florentin Matei (22 de ani) a plecat după 2 ani petrecuți la Volyn Luțk. Fotbalistul a semnat pe 3 ani și jumătate cu HNK Rijeka, ocupanta locului 2 din Croația.

Mijlocașul ofensiv din România speră să oprească seria de 10 titluri consecutive a lui Dinamo Zagreb.

- Florentin, ce înseamnă pentru tine acest transfer?
- E clar că e un pas înainte, am plecat de la Volyn și vin să lupt pentru titlu. Am șansa de a juca în Champions League sau Europa League. Îmi doream să fac pasul ăsta.

- Ce ai găsit acolo, care sînt condițiile?
- Totul e nou, de 5 stele pot zice. Condițiile sînt de top class. E foarte mult profesionalism, sînt foarte organizați, nu lasă nimic la voia întîmplării. Sincer în România nu va exista așa ceva niciodată. Orașul e superb, aici ei îl numesc al 2-lea Monte Carlo al Europei.

- Ce ți-a zis antrenorul?
- Să am răbdare, să o iau pas cu pas pentru că toată lumea va avea răbdare cu mine. Eu nu prea am făcut pregătirea de iarnă pentru că am fost în negocieri cu multe cluburi. Dar de 3 zile n-am timp nici să dorm de antrenamente. Fac antrenamente și cu echipa, dar și separat pentru că vineri începe campionatul.

- Ai avut mai multe oferte, poți să-mi spui ce echipe s-au mai interesat de tine.
- Evoluțiile mele la Volyn au fost apreciate, chiar s-au interesat multe echipe de mine. Am avut ofertă de la Astana, ceva din Italia, au fost discuții și cu Betis, cu Espanyol. Cele două din Spania mă voiau doar liber de contract din vară. Ori eu nu mai voiam să stau în Ucraina pînă în vară. Echipa mea avea probleme și m-au forțat să plec ca să poată lua bani pe mine. Am renunțat la 4 salarii ca să plec.

- Mai sînt cîteva luni pînă la Euro 2016, crezi că vei fi chemat dacă evoluțiile bune vor continua?
- Sincer deocamdată mă gîndesc la ce am de făcut aici, la Rijeka. Vreau să mă integrez repede, să joc și să o fac bine. Restul nu cred că ține de mine, ci doar de selecționer. Să ajungi să joci la Euro e visul oricărui fotbalist.

- Acum ai făcut doar un nou pas în cariera sa, dar bănuiesc că speri la un campionat mai tare. Unde crezi că ți s-ar potrivi să joci?
- Îmi plac mult campionatele din Spania și Germania. Chiar mi-aș dori să ajung acolo. E un fotbal care cred că mi se potrivește foarte bine.

- Mulți fotbaliști români au ales să meargă în China, la arabi și în tot felul de destinații exotice, ai accepta să de duci acolo?
- Am avut și eu oferte de pe acolo, dar le-am refuzat din start. Sincer chiar nu am vrut să aud sumele pe care mi le ofereau, că te poate lua valul (rîde). Nu am nevoie de saci de bani la 22 de ani. Dacă fac performanță, totul vine de la sine.

- O să te duelezi cu Mățel pentru titlu, transmie-i un mesaj.
- Abia aștept duelul direct. Le luăm titlul și mergem în Champions League. (rîde)

8 goluriși 6 pase decisive are Florentin Matei în toate competițiile în acest sezon la Volyn

1.200.000 €este cota lui Matei pe transfermarkt

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
gicab
gicab  •  07 Februarie 2016, 17:07

Asta nu are familie ... Așa cum au alți jucatori ori antrenori ce dau repede fuga la camile

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close