INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CEHIA

EXCLUSIV Interviu imediat după ce Stanciu a semnat contractul: "Am scăpat, gata!" » De ce a picat transferul la Borussia Dortmund

Anamaria Prodan alături de Tomas Rosicky şi Nicuşor Stanciu
Anamaria Prodan alături de Tomas Rosicky şi Nicuşor Stanciu

Articol de GSP - Publicat joi, 18 ianuarie 2018 23:39

Nicușor Stanciu este de azi oficial jucătorul celor de la Sparta Praga. Mijlocașul de 24 de ani a semnat pe 3 ani și jumătate, iar belgienii vor primi 4,5 milioane de euro. Pe lângă suma de transfer, Anderlecht va mai primi bonusuri substanțiale și 15% din viitorul transfer.

Anamaria Prodan, agentul jucătorului, a vorbit în exclusivitate pentru GSP.ro despre transferul lui Stanciu și a explicat motivele pentru care negocierile au durat atât de mult.

- S-a realizat în sfârșit transferul lui Stanciu la Sparta.
- Am scăpat, gata! Nicu și-a dorit foarte mult să ajungă la o echipă unde este dorit și unde poate juca. Când a plecat de la Steaua la Anderlecht a vrut să meargă acolo și să joace chiar dacă avea oferte mult mai bun din punct de vedere financiar. Aici a fost foarte dorit de Andrea Stramaccioni, cu care a vorbit de câteva ori la telefon, și a zis că aici trebuie să joace. Acum va începe să dovedească tuturor că este un jucător mare căruia nu i s-au dat șanse! 

- De ce au durat atât de mult negocierile?
- Pentru că a fost vorba de foarte mulți bani la mijloc! S-a negociat la sânge până în ultima clipă, dar cel mai important este că s-a rezolvat acest transfer. Nicu a fost primit cu brațele deschise aici, abia așteaptă să înceapă treaba și să dovedească tuturor că este un jucător foarte bun, care doar a trecut printr-o perioadă mai proastă.

" Salariu de un milion de euro pe an"

- Până la urmă despre ce sumă e vorba?
- O sumă destul de mare. Presa din Cehia, din Belgia și din România a scris foarte mult pe marginea acestui subiect. Credeți-mă că este o sumă de transfer foarte, foarte mare! Este cea mai mare sumă plătită de o echipă de Cehia pentru un jucător. Recordul transferului lui Tal Ben Haim și Vaclav Kadlec a fost depășit.

- Pe lângă suma de transfer, Anderlecht urmează să primească și bonusuri.

- Da! Există bonusuri pentru Champions League, Europa League. Contractul este pe 3 ani şi jumătate, iar Anderlecht are procente dacă Sparta îl vinde mai departe.

- Și salariul?

- Unul pe măsura transferului. Un milion de euro! Este un jucător care este foarte apreciat și dorit aici. Cei de la Sparta i-au dat tricoul cu numărul 10, e vedeta echipei și asta contează extrem de mult pentru el. Salariul crește în fiecare an.

"Am ajuns la un nivel prea mare!"

- Au existat oferte concrete pentru Stanciu de la Al Hilal, Al Wahda, Sivasspor, Beșiktaș, Kasimpașa și Bursaspor?
- Și de la Borussia Dortmund! Borussia și l-a dorit foarte tare, dar Anderlecht nu a acceptat nicio opțiune de împrumut de la ei, tocmai de aceea s-a lucrat interns pentru a semna cu Praga. Dortmund și l-a dorit foarte mult, dar doar împrumut cu opțiune de cumpărare.

- Stanciu e acum cel mai scump transfer în Belgia și cel mai scump transfer în Cehia. E o mândrie?

- Evident că e! Sunt fericită că am sunt contract cei mai buni jucători români, cei mai tineri jucători români și nu mă interesează niciodată toate aberațiile pe care le spun unii despre mine! Dacă am reușit să bifez o performanță importantă pe piața transferurilor în două țări, asta spune multe. Am ajuns la un nivel prea mare și nu mă împiedic de nimeni și de nimic în drumul meu.

"Am făcut istorie pentru fotbalul românesc, belgian și ceh. Și sunt foarte mândră. Am alături de mine doi parteneri de nădejde, serioși, la care țin enorm și cu care mă mândresc: Sasha Empacher și Marko Vjetrovici"
Anamaria Prodan, impresar Nicuşor Stanciu

10va fi numărul pe care Nicuşor Stanciu îl va avea la Sparta, tricou purtat şi de Tomas Rosicky la clubul din Praga

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (35)
iulihenry14
iulihenry14  •  19 Ianuarie 2018, 15:21

Apropo ala din poza e Rosický, nu Rosickz. Da gata nu mai ma iau de voi ca iar sare Geambi ca suntem platiti sa va gasim greseli cand voi sunteti academiceni cu diploma.

iulihenry14
iulihenry14  •  19 Ianuarie 2018, 15:19

"- Pe lângă suma de transfer, Anderlecht urmează să primească și bonuri." De 15 sau 19 lei?

ray51
ray51  •  19 Ianuarie 2018, 12:40

Din cate am auzit de la altii, are un psihic de 'elefant'. Va uita repede ce nu i s-a intamplat la Anderlecht si-i va uimi pe praghezi. Care va fi urmatoarea tinta? Sa nu fie FCSB care cumva...

Vezi toate comentariile (35)
Comentează