INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ARABIA SAUDITĂ

EXCLUSIV "Mourinho" de România s-a întors în Arabia Saudită » După două titluri cu Al Hilal a semnat un contract pe doi ani cu Al Raed!

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 octombrie 2017 13:04

După ce-a câștigat de două ori titlul de campion cu echipa olimpică a celor de la Al Hilal, Ciprian Panait, a decis să nu-și mai prelungească înțelegerea în luna iunie.

După mai multe luni în care a negociat cu mai multe echipe, Panait a semnat cu Al Raed, echipă din prima ligă din campionatul Arabiei Saudite. Contractul a fost parafat joi seară și este valabil pentru următoarele două sezoane.

"Am scris istorie la Al Hilal! A fost un an greu, am muncit mult alături de cei din echipă și până la urmă am reușit o performanță incredibilă! Acum sunt fericit că am ajuns la un acord cu Al Raed, o echipă la care am fost foarte dorit și le mulțumesc tuturor pentru încredere. Aveam nevoie de o nouă provocare și am decis că e momentul că fiu antrenorul principal al unei echipe de seniori. Până acum am antrenat la echipa olimpică al lui Al Hilal unde am făcut performanțe incredibile, dar acum îmi doresc să fac mult mai mult", spune Panait în exclusivitate pentru Gazetă.

Chiar dacă după primele 5 etape Al Raed este pe ultimul loc în campionat, cu un singur punct, Panait crede că poate pune echipa pe picioare. "O să fie foarte greu, dar sunt un om căruia îi place mult munca și care studiază toată ziua pentru a ajunge cel mai bun. Cu ajutorul băieților vom face lucruri mari împreună, sunt sigur că o să avem rezultate dacă muncim și dacă ne dorim să fim printre cei mai buni. Chiar dacă am ajuns la echipă într-un moment delicat, nu mă plâng, pentru că vreau să facem performanță împreună!", dezvăluie Ciprian, care a lucrat la mai multe echipe din România, printre care Rapid și Vaslui.

"Acum, dar și peste 50 de ani, cel mai tare jucător român care a evoluat în Arabia Saudită va fi Mirel Rădoi. După titlul sărbătorit atunci, Rădoi a ieșit din tribuna oficială și a traversat terenul. Vreau să spun că toți oamenii doreau să-l atingă, să-i mulțumească pentru ce a făcut la Al Hilal. Rădoi e un supererou"
Ciprian Panait, antrenor Al Raed

Informații altfel despre Arabia Saudită*

- În capitala Arabiei Saudite, Ryad, sunt vândute peste 100 de cămile în fiecare zi.
- 80% din forța de muncă din Arabia Saudită provine din străinătate.
- Zona petrolieră Ghawar are rezerve de petrol suficiente pentru a umple 4,7 milioane de piscine olimpice.
- Arabia Saudită este de 6 ori mai mare decât Germania, însă 95% din teritoriul ei este considerat deșert.
- King Tower urmează să fie construit pe coasta Arabiei Saudite în 2018 și va fi prima clădire din lume care va măsura 1 kilometru înălțime și va avea hoteluri, spații de birouri și apartamente foarte scumpe.
- Rata șomajului în rândul femeilor este de 54,4%, în timp ce în rândul bărbaților este de 20,8%. Mai mult, 47% din populația Arabiei Saudite are sub 24 de ani.
* sursa: lugera.ro

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
10206088110775210
Enver Hoxha  •  06 Octombrie 2017, 18:07

Ce-i aia ”echipa olimpică” a lui Al Hillal?? În fond ce a câștigat Mourinică? Un campionat de tineret-rezerve?

vlad.dracul
vlad.dracul  •  06 Octombrie 2017, 13:26

Când eşti în deşert, o cămilă poate fi mult mai importantă decât un Land Rover. În altă ordine de idei, "47% din populația Arabiei Saudite are sub 24 de ani." Viitorul sună bine pentru naţiunea respectivă, tot ceea ce sper eu e să rămână acolo şi să nu se decidă să invadeze Europa.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează