INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SEMIFINALE EUROPA LEAGUE, RETUR # LYON - AJAX (MÂINE, 22:05, DOLCE 2, SPORT.RO; ÎN TUR, 1-4)

EXCLUSIV Secretul din spatele succesului de la Ajax » George Ogăraru prevestește: ”Timp de cinci ani de aici inainte, Ajax va fi în fruntea Europei”

Articol de - Publicat miercuri, 10 mai 2017 09:13

Fost jucător al "lăncierilor", acum antrenor la echipa secundă, Ogăraru anunță: "Avem la Amsterdam o nouă generație excepțională, iar cei care vin din urmă la Jong Ajax sunt la fel de buni".

"Ce poate fi mai frumos decât o finală europeană cu Manchester United după 21 de ani?". Când vorbește despre universul Ajax, George Ogăraru transmite bucurie. E bucuria de a trăi fiecare clipă în mijlocul unui club ce are grijă de fotbal și îl proiectează în viitor, crescând mereu valuri de jucători în faimoasa academie De Toekomst, în același spirit curajos și ofensiv inspirat de Johan Cruyff.

Azi, momentul întoarcerii sale în elita continentală este atât de aproape. După 4-1 în tur cu Lyon, Ajax visează la o nouă finală, așteptată din 1996, de la fantastica echipă a lui Kluivert, Seedorf și Davids, antrenată de Louis van Gaal.

"Jucători ca De Ligt apar o dată la o sută de ani"

"Avem la Amsterdam o nouă generație excepțională. Unii dintre puști, ca De Ligt, titular la 17 ani, apar o dată la o sută de ani. Iar cei care vin din urmă la Jong Ajax sunt la fel de buni", afirmă Ogăraru, anunțând că "timp de cinci ani de aici înainte, Ajax va fi în vârful Europei".

Jucătorii nu înseamnă însă totul. În spatele lor, e antrenorul Peter Bosz. Alegerea lui, în 2016, a surprins, pentru că nu jucase la "lăncieri" și nici nu se pregătise la școala Ajax ca tehnician. Mai mult. Era cunoscut drept omul lui Feyenoord, marea rivală a roș-albilor.

"A știut să depășească perioada dificilă de la început, cu rezultate mai slabe, și, în doar un an, a format un nucleu foarte bun, o formație competitivă, făcând multe lucruri pozitive.

El l-a cumpărat pe Ziyech, l-a promovat pe De Ligt, l-a titularizat pe Dolberg, l-a trecut pe Schöne închizător, l-a transformat pe columbianul Davinson Sanchez în jucătorul anului în primul sezon în Olanda", explică fostul "tricolor", în vârstă de 37 de ani.

"Legendele care conduc acum Ajaxul oferă clubului sufletul"

Deasupra fotbaliștilor, a antrenorului, a echipei, este filosofia clubului, o mai spune o dată George. "Un club care readuce la conducere foștii mari jucători. Legendele. Exact cum a dorit Johan Cruyff. Van der Sar, Overmars, Bergkamp au studiat, știu ce fac, dar pe lângă foarte multe cunoștințe, oferă Ajaxului sufletul.

Pentru că ei toți au crescut aici. Iar performanța europeană este o consecință naturală, echipa e creația clubului nostru, nu construită artificial, cumpărată cu sute de milioane de euro. De aceea e mai importantă decât în alte părți. Și eu sunt mândru că fac parte din această familie extraordinară". 

"Tinerețea este principalul atu la Ajax, dar în același timp și punctul fragil al acestei echipe. Pentru că tinerețea îți dă entuziasm, însă te poate face să tratezi prea ușor unele faze ale meciului. Am încredere în Ajax"
George Ogăraru, antrenor Jong Ajax

"Va fi teribil returul de la Lyon. Stadion mare, atmosferă apăsătoare, adversari valoroși și experimentați. Dar, cu siguranță, Ajax nu se va retrage în propriul careu, cum am făcut noi la Middlesbrough"
George Ogăraru, antrenor Jong Ajax

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează