INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ACADEMIE DE FOTBAL

EXCLUSIV VIDEO Superacademia românească de fotbal care uimește Anglia! Un fost fotbalist al lui Rapid și Dinamo a creat totul de la zero » A început cu 7 copii și a ajuns la 112, toți români

Articol de GSP - Publicat marti, 13 iunie 2017 11:10

Fotbalul românesc trece prin momente grele în ultimii ani, iar la nivel juvenil problemele parcă nu se mai termină. Câteva sclipiri pe ici colo, pe la Craiova sau Dinamo, ori Academia lui Gică Hagi, mai șterg din dezastrul de la acest capitol.

Dar avem un român care performează în Vest. Gabriel Dumitru a plecat din țară pentru a-și dezvolta propria academie de fotbal și e foarte apreciat în Anglia.

Cu 200 de prezențe pentru echipe precum Rapid, FC Argeș, Dinamo, Universitatea Craiova și Gloria Bistrița, Gabriel a făcut școala de antrenori la Zeist, în Olanda. A pregătit echipe precum Olimpia Satu Mare, FC Baia Mare și chiar UTA. 

1
Foto: Gabriel Dragomir, șeful academiei de fotbal 

Și-a făcut propria academie - De la PITICOT LA EAGLES

De 3 ani se îngrijește de Eagles Football Academy, unde pregătește 112 copii. Cel mai important aspect? Toți sunt români.

 

"Acum mai bine de 2 ani, pe 1 iunie, făcusem câteva sute de flyere. Le-am dat la magazinele pe unde duceam pâine. Le spuneam că vreau să dau cadouri copiilor. Au venit 7 copii într-un parc. Așa a început tot. Echipa se numea FC Piticot și avea 7 oameni. În pungile de cadouri pregătisem tricourile echipei", a povesit Gabriel

Împărțită în două centre (Nord-Vestul Londrei unul, celălalt în Estul orașului), academia își desfășoară activitatea la un nivel foarte bun, iar rezultatele au început să se vadă.

Sunt 7 grupe de copii cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani, care participă la campionatele din Londra în funcție de valoare (de la Liga a 2-a, la Liga a 4-a, plus în alte două Cupe).

40.000 de lire este bugetul anual al celor de la Eagles Football Academy

Parteneriate importante

Academia a început să fie cunoscută chiar și la nivel internațional și deja au fost semnate parteneriate cu mai multe cluburi din Germania și Elveția.

Hoffenheim și Eintracht Frankfurt se numără printre cluburile care stau cu ochii pe activitatea de la Eagles.

Vor echipă de seniori și regretă dezinteresul FRF

GSP.RO a stat de vorbă cu creatorul acestui proiect, Gabriel Dumitru, dar și cu directorul sportiv Mihai Lungu. Aceștia au recunoscut că au în plan pentru sezonul 2018-2019 înscrierea în competiție a unei echipe de seniori (într-o ligă inferioară din Anglia - numai cu jucători U23), dar și deschiderea unui nou centru de pregătire.

"Noi ne dorim să facem parteneriat cu oricine are încredere în proiectul nostru. Momentan din România nu am discutat cu nimeni. Federația a fost informată în urmă cu 2 ani despre acest proiect.

Dar de atunci nimeni nu a întrebat nimic despre ce se mai întâmplă aici. Suntem convinși că avem 2-3 fotbaliști care pot face obiectul selecției la naționalele de juniori", au povestit cei doi.

Mai mult, pe lângă echipa de seniori, în viitorul apropiat cei de la Eagles promit să intre chiar și pe piața din Spania, de unde există interes pentru deschiderea unui centru, unde să vină copii români și să joace fotbal.

Au APĂRUT primele rezultate

Deși este un club tânăr, selecția atent făcută de antrenorii de la Eagles a dat primele rezultate. Raul Vancea, fotbalist de care Gazeta a scris în urmă cu 2 ani, a ajuns la Chelsea.

"A stat doi ani la noi în academie, dar părinții au ales apoi un club mai mare. El este căpitanul grupei de vârsta lui la Chelsea", a povestit Gabriel.

Eagles Football Academy are și câteva nume importante care s-au asociat cu acest proiect. Ioan Ovidiu Sabău, Costel Pantilimon, Florin Gardoș, Adi Popa și chiar Antonio Semedo au fost numiți membri onorifici. 

18902219 1357291930986256 1791435727 n

DE CE NU VREA STRĂINI 

Gabriel are 112 copii. Toți români. A explicat și de ce nu are de gând să aducă străini. "Pentru că sunt naționalist. Eu și dacă aș avea un străin mai bun decât un român aș avea probleme. Pentru că nu știu dacă pe cel străin l-aș ajuta cât pe cel român.

Nu vreau să devină mai bun. Așa sunt eu! Se va auzi tot mai mult de această academie, o să vedeți"

A început de jos

Nu mereu lucrurile au fost roz pentru Gabriel Dumitru. Inițial, când a ajuns în Anglia, s-a ocupat de cu totul altceva.

A muncit pe șantier, a pus faianță și gresie, iar apoi a fost șofer la o fabrică de pâine. Devenise chiar manager al acelei fabrici și muncea 35 de ore pe săptămână.

3 antrenamente 
pe săptămână fac cei de la Eagles Football Academy. Fotbaliștilor li se asigură tot, echipament, mingi, baza sportivă și chiar și apa la ședințele de pregătire

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
377271802728315
Vasile Hld Holdis  •  21 Noiembrie 2017, 00:12

Salut vreau sa stiu când incep inscrierea in copetie senori 2018.2019 si cu cine pot Lua legatura sa pot sa joc si eu la londra

692870840866791
Massimo Santo  •  13 Iunie 2017, 22:34

Felicitari,macar in Anglia sa ii iasa,aici tot pe pile si relatii se merge,indiferent ca este sau nu academie,antrenorii primesc bani ca sa favorizeze anumiti copii.Cei buni sunt dati la o parte ca sa joace petardele.Nimeni nu vrea sa recunoasca,dar la loturile nationale nu sunt selectii pe valoare,ci pe anumite interese.Rezultatele din ultimii ani spun totul si ne afundam tot mai rau.

1567438479964236
Bujor Adrian-Gabriel  •  13 Iunie 2017, 16:36

Bravo Gabitza tot respectul pt ceea ce faci acolo Raul era de departe unul din cei mai buni copii pe care i-ai avut succes si multa ambitie in tot ceea ce faceti !!!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează