INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

Fostul antrenor al lui Andone povestește cum a marcat românul un hattrick pentru o porție de cartofi: "Nu vă spun ce a fost în bucătărie după aceea"

Articol de GSP - Publicat luni, 08 februarie 2016 18:23

Florin Andone este cel mai iubit jucător al divizionarei secunde Cordoba, la 22 de ani. Atacantul român a reușit 11 goluri pentru echipa sa în acest sezon și e foarte aproape să promoveze în La Liga.

Despre cum e Florin Andone în afara terenului și nu numai a vorbit David Serrano, primul antrenor pe care l-a avut românul la Castellon, în urmă cu 6 ani.

"În afara terenului e un băiat care te atrage prin simplitatea și modestia de care dă dovadă. Cînd e pe teren, să nu te gîndești tu, ca fundaș, că vei întîlni în Florin un tip amabil, pentru că te va distruge. Florin e un muncitor și un luptător neobosit, un băiat care a trebuit să se maturizeze prematur", a spus David Serrano pentru site-ul Castellon Base.

Spaniolul a povestit și o întîmplare amuzantă de pe vremea cînd Andone evolua la juniorii lui Castellon și era cazat la cămin.

"Florin arăta o maturitate neobișnuită. Într-un weekend, după un antrenament foarte solicitant, Florin m-a întrebat:

- Așa-i că nu ai mîncat niciodată un bocadillo (n.r. sendviș tradițional spaniol) cu cartofi prăjiți?
- Cu cartofi prăjiți? Florin, nu am mîncat niciodată, dar tu cu atît mai puțin vei mînca, pentru că mîine avem meci.
- David, mi-e poftă de cartofi prăjiți, îi pregătesc eu, stai liniștit. Iar mîine îți promit că voi marca un hattrick!

Nu vă mai spun ce a rămas în bucătărie după aceea, dar vă pot povesti cum s-a terminat meciul de a doua zi, cu Hercules Alicante. Florin a marcat un hattrick", a adăugat antrenorul spaniol.

Antrenorul a vorbit și despre cum l-a cunoscut pe Florin Andone la juniorii lui Castellon în 2010: "M-a sunat într-o primăvară Ramon Giner și mi-a zis să vin să-l văd pe Florin, un atacant român care juca la Vinaros. Prima dată l-am văzut la Almazora, cînd a jucat doar 15 minute. Chiar dacă avea doar 16 ani, a demonstrat că are un caracter de învingător.

La sfîrșitul acelui sezon mai multe echipe s-au interesat de el și imediat a dat probe la Villarreal. După cîteva probe de joc a rămas pînă la urmă la Castellon, în Divizia de Onoare, fiind cea mai bună alegere pentru el".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  09 Februarie 2016, 00:31

titularul nr. "9" la nationala!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close