INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Laude pentru Boloni în Belgia: "Poate repeta la Antwerp performanțele de la Standard"

Boloni are contract cu Antwep până-n 2019 //Foto: Facebook/@RoyalAntwerpFC
Boloni are contract cu Antwep până-n 2019 //Foto: Facebook/@RoyalAntwerpFC

Articol de - Publicat marti, 29 august 2017 10:23

Ladislau Boloni, lăudat de fostul internațional belgian Marc Degryse și de Gazet van Antwerpen, a cucerit titlul cu Standard (2009) și Supercupa Belgiei (2008, 2009). 

Niciunul dintre internaționalii noștri activi în Belgia nu strălucește în acest sezon. Fie că vorbim de campionii Stanciu și Chipciu (ambii Anderlecht), de Răzvan Marin (Standard) sau de Dorin Rotariu, ultimul pe punctul de a fi debarcat de FC Bruges.

Dar antrenorii fac o treabă excelentă. Mircea Rednic e pe locul 5, după 5 etape, cu Mouscron, o echipă pe care sezonul trecut a salvat-o de la retogradare. Iar Ladislau Boloni a făcut și el o treabă excelentă la nou promovata Antwerp, pe care a preluat-o la 1 iulie și a urcat-o deja pe 4!

"O mare diferență"

Fostul internațional belgian Marc Degryse e chiar de părere că într-un viitor nu foarte îndepărtat, Boloni "ar putea să repete la Antwerp performanțele pe care le-a reușit cu Standard".

Tehnicianul român a adus la Liege titlul în 2009 și două Supercupe ale Belgiei (2008, 2009)! "Dacă faci o comparație între munca lui la Antwerp și a lui Sa Pinto la Standard e o mare diferență. Unde mai pui că n-are resursele financiare ale portughezului", a analizat Degryse.

Leicester din Belgia?

În Gazet van Antwerpen, Eddy Snelders, fost fundaș la Antwerp, Standard, Lokeren, Lierse sau Ekeren, nu merge atât de departe ca Degryse: "N-o văd pe Antwerp în play-off, e dificil.

Dar cu Boloni pe bancă, va avea un sezon fără griji. Românul a reușit să pregătească echipa foarte bine, fizic și mental. Jucătorii sunt încrezători, entuziaști și luptă unul pentru celălalt. Pare ceva de moment, dar și despre Leicester am spus la fel acum doi ani. A început în forță, toți credeam că la un moment dat va cădea, însă a devenit campioana Angliei spre surprinderea tuturor".

917.000 €a  investit Antwerp în achiziții de jucători în intersezon (Standard, 6,3 milioane)

16.580.000 €e cota de piață a lotului pe care Boloni îl are la dispoziție (Standard, 51,25 milioane)

26,6 ani
e media de vârstă a efectivului lui Antwerp (30 de jucători)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
shumi_panco_gool
shumi_panco_gool  •  29 August 2017, 12:02

O fi stelist, dar Boloni e sarit prea usor din schema cand se cauta antrenor la nationala...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează