INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FINALA LIGII CAMPIONILOR ASIEI SYDNEY WANDERERS - AL HILAL, TUR, AZI, 11:30, SPORTRO

Laurenţiu Reghecampf şi Mihai Pintilii se văd regii Asiei din prima manşă, la Sydney: "Dăm un gol, nu luăm nici unul şi cucerim trofeul" :)

Articol de - Publicat sambata, 25 octombrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 24 octombrie 2014 21:48

Antrenorul le spune saudiţilor: "Istoria nu joacă în finală, pe australieni nu-i interesează cine e Al Hilal în Asia, vor să ne bată. Sînt buni, dar campionii vom fi noi". Returul e programat pe 1 noiembrie, la Riad

După ce i-a ţinut în spatele gardurilor pe reporterii veniţi din toate colţurile Asiei, închizînd toate antrenamentele lui Al Hilal la Sydney, Reghecampf i-a lăsat să aştepte douăzeci de minute pe ziarişti la conferinţa de presă. Dar ieri n-a mai fost vina lui. Traficul aglomerat din metropola australiană l-a obligat să întîrzie.

"Am văzut deja douăzeci de meciuri ale rivalilor, îi cunosc bine. Au crescut mult în joc, sînt entuziaşti, dar sîntem pregătiţi să învingem"
Laurenţiu Reghecampf, antrenor Al Hilal

"Sîntem o echipă mare"
Cînd a apărut, nu era deloc afectat, nici obosit. "Îi va intimida pe adversari istoria lui Al Hilal?", a fost întrebat de un comentator saudit. I-a răspuns cu un zîmbet ironic: "Istoria nu joacă în finală, nici la Sydney, nici la Riad, noi trebuie s-o facem". A adăugat imediat: "Sîntem o echipă mare, dar pe australieni nu-i interesează ce reprezintă Al Hilal în Asia. Ei vor să ne bată. Totuşi, campionii vom fi noi".

52 de trofee a cucerit Al Hilal în 57 de ani, inclusiv două Ligi ale Campionilor Asiei (1991, 2000, ultima cu Iordănescu antrenor)

1 trofeu are Western Sydney Wanderers (titlul în Australia), grupare fondată în urmă cu doi ani şi jumătate

1 milion de dolari va primi Reghecampf ca bonus dacă Al Hilal cîştigă Liga Campionilor Asiei

500 mii de dolari va fi recompensa pentru Pintilii la o victorie în finala AFC Champions League

Reghe a făcut deja scenariul jocului de azi:
- Dăm un gol, nu luăm nici unul şi cucerim trofeul! Ar fi minunat.

"Aţi auzit de fanii lui Al Hilal?"
"Ştiţi ceva despre Wanderers?", a fost curios un australian. "Ştiu tot. Stau bine fizic, joacă mult colectiv, sînt ca o familie. Au trecut de Guangzhou, echipa lui Lippi, şi de FC Seoul în sferturi şi semifinale. Merită să fie aici. Dar nu vor cîştiga şi finala".

La sfîrşit, un reporter din Ţara Cangurilor a încercat să-l testeze pe antrenor: "Vă e frică de atmosfera ostilă cu care veţi fi primiţi pe stadion?". S-a uitat lung şi a replicat:

"Aţi auzit de fanii lui Al Hilal? Cu tot respectul, dar aceasta nu e o întrebare pentru noi. Aici vor fi 20.000 de oameni în tribune. La Riad vor fi 65.000. Fanii lui Hilal îi copleşesc pe adversari".

Pentru el, pentru Pintilii şi colegii lui, pentru prinţii şi fanii saudiţi, nu există altă variantă decît victoria în această finală cu Western Sydney Wanderers.


"Am fost coleg un an cu Reghecampf la Aachen. Un jucător foarte tehnic, un tip inteligent, care a devenit un antrenor valoros. Succesele de la Steaua îl recomandă"
Jerome Polenz, australian, fost jucător la Sydney Wanderers

2 goluri a încasat Al Hilal în ultimele 9 meciuri din Liga AFC

7 goluri a primit Sydney Wanderers la ultimele două eşecuri la rînd din campionat

"E o glumă sau ce? Asta e finala!"
De-abia începuse conferinţa lui Tony Popovici, antrenorul australienilor, şi acesta izbucnea în rîs. "Credeţi că veţi avea un meci uşor?", a vrut să afle, naiv, un reporter local. După ce s-a calmat, tehnicianul l-a privit stupefiat: "E o glumă sau ce? Asta e finala Ligii Campionilor! Chiar vrei să-ţi răspund la o asemenea întrebare? Nu va fi uşor, e garantat". Popovici, 41 de ani, fost jucător 5 sezoane la Crystal Palace, a cucerit titlul în Australia la primul sezon al clubului în A-League (2013), iar în Liga Campionilor a propulsat echipa debutantă în finală. "Băieţii nu sînt mulţumiţi. Vor mai mult. Vor trofeul".

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (7)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  26 Octombrie 2014, 03:07

vai ce cearsaf inutil !..)) n-am citit decat fragmente din el, ma apuca echinoctiul.>)

treadstone
treadstone  •  25 Octombrie 2014, 11:47
Postat de juliusmad pe 25 Octombrie 2014, 11:10

:)))) asta da ironia sortii :)))

Mai mult...el comenteaza si meciul :))

freegigi
freegigi  •  25 Octombrie 2014, 11:20

Degeaba incercati domnilor din presa sa acordati atata importanta fotbalului din acea zona.In realitate trofeele de acolo sunt egale cu 0 in fotbalul real.Va dati seama ce nivel al competitiei exista acolo daca Al Hilal ajunge sa joace finala UCL?Al Hilal in Romania nu ar prinde primele 3 locuri si joaca finala :)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează