INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA LA START

Legiunea română dă proba de maturitate » Mâine începe campionatul Belgiei

Articol de - Publicat joi, 27 iulie 2017 09:15

Stanciu, Chipciu (ambii Anderlecht), Răzvan Marin (Standard) și Rotariu (FC Bruges) au cu toți ceva de demonstrat la al doilea sezon în Jupiler Pro League. Primii doi, campioni cu violeții, deschid sezonul împotriva lui Boloni (Antwerp). Rednic va încerca s-o mențină pe Mouscron în prima ligă  

Pentru românii din Jupiler Pro League, patru în teren, doi pe bancă, stagiunea care pleacă mâine la drum e o mare provocare. Nicolae Stanciu și Alexandru Chipciu au luat titlul cu Anderlecht, în 2016-2017, dar numai ultimul s-a apropiat cât de cât de pretențiile unui club de talia celui violet.

Stanciu n-a rezistat presiunii prețului plătit la transferul său de la Steaua, 7,8 milioane euro fix, plus două milioane bonusuri de performanță, iar în partea a doua a sezonului și-a pierdut locul în primul unsprezece. A revenit din vacanță extrem de motivat, "vreau să joc mai mult și să înscriu mai des", numai că în Supercupa cu Zulte-Waregem (2-1), sâmbăta trecută, a rămas din nou dator.

Revanșa?

Mâine seară, dacă va fi titularizat împotriva lui Antwerp, Nicușor are ocazia să-și ia revanșa în fața lui Ladislau Boloni. Instalat luna trecută pe banca noii promovate, fostul selecționer al României a afirmat recent că "Stanciu nu face banii cheltuiți de Anderlecht cu achiziționarea lui". Ceea ce pe "tricolor" l-a deranjat foarte tare, replicându-i în coloanele cotidianului La Derniere Heure: "De ce mă vorbește domnul Boloni de rău? Eu mă bucur că el a venit să antreneze în Belgia și-i doresc succes".

Gata cu rodajul

Și ceilalți doi jucători români din Jupiler Pro League au ceva de demonstrat în stagiunea care stă să înceapă. Răzvan Marin (Standard) și Dorin Rotariu (FC Bruges) au fost aduși în iarnă, iar până la finalul lui 2016-2017 li s-a dat timp de acomodare cu rigorile campionatului.

O dată rodajul făcut, pretențiile au crescut și vor trebui să livreze un fotbal de calitate pentru a-și face loc printre titulari. Mai ales că și unul, și altul a schimbat antrenorul.

Obiectiv: salvarea!

Rednic, un nume în fotbalul belgian după succesele de la Standard, ca și Boloni, a reușit sezonul trecut s-o salveze pe Mouscron de la retrogradare, deși preluase echipa pe parcurs, din coada clasamentului!

Menținerea în Jupiler Pro League rămâne obiectivul primordial și în 2017-2018. Resursele clubului, foarte modeste, nici nu-i permit să viseze la mai mult. 

Primă etapă:

Vineri
21:30 Antwerp - Anderlecht

Sâmbătă
19:30 Lokeren - FC Bruges
21:30 Genk - Waasland-Beveren
21:30 Eupen - Zulte-Waregem
21:30 Charleroi - Kortrijk

Duminică
15:30 Mechelen - Standard
19:30 St. Trond - Gent
21:30 Oostende - Mouscron

TOP 5 TRANSFERURI

Jucător Fostul club Club actual Suma
Sven Kums Watford  Anderlecht  6,5*
Soualiho Meite Lille  Zulte-Waregem 5,1
Marcus Ingvartsen Nordsjaelland  Genk  4,95
Franko Andrijasevici Rijeka  Gent  4,25
Mamadou Sylla Eupen  Gent  3,85

*Cifrele reprezintă milioane de euro.

13.000.000 €e cota de piață însumată a românilor din JPL, conform transfermarkt.de: Stanciu (5,5), Chipciu (3), Rotariu (2,5) și Marin (2) 

55.600.000 €au cheltuit formațiile belgiene cu achizițiile de jucători în această vară

265 de stranieri joacă în prima ligă a Belgiei. 55,8 la sută din totalul de 475 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează