INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU

Lucian Sînmărtean a reconstituit cel mai traumatizant episod al carierei sale: "M-am simţit aruncat din grup"

Lucian Sînmărtean
Lucian Sînmărtean

Articol de GSP - Publicat marti, 06 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 06 ianuarie 2015 10:27

Lucian Sînmărtean, fotbalistul desemnat de Ancheta Superlativele Gazetei Sporturilor drept cel mai bun fotbalist al anului, a fost transferat de Al Ittihad de la Steaua, unde va avea un salariu de 1.000.000 de euro anual.

Fostul mijlocaş din Ghencea a povestit, într-un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, despre cel mai urît moment al carierei sale, atunci cînd evolua la juniorii Gloriei Bistriţa.

"Au existat ocazii în care m-am simţit marginalizat. Un caz s-a petrecut la Gloria, unde eram disputat de două grupe, cea a lui Sava, copii cu doi ani mai mari decît mine, şi cea a lui Nicolae, puştii de vîrsta mea.

La ultimii mergeam sub formă de împrumut, am prins un turneu bun cu ei, apoi trebuia să revin la domnul Sava, care pregătea şi un turneu în China. A avut un moment de slăbiciune şi a lăsat la latitudinea colegilor opţiunea de a mă lua şi pe mine sau nu în acea acţiune. Iar băieţii s-au opus!

L-am receptat ca pe un moment de mare răutate, ca un fel de revanşă fiindcă nu eram un tip care să iasă peste tot cu ceilalţi. M-am simţit aruncat din grup. Levitam fără rost între două grupe, încercam să-i ajut şi pe unii, şi pe ceilalţi, devenisem un fel de minge de ping-pong.

Eram un bun care trebuie doar folosit, nu şi protejat! Şi sfîrşisem prin a fi victima invidiilor şi a orgoliilor. Părinţii au suferit şi ei, iar eu am răbufnit. Am renunţat la Sava, unde băieţii cochetau deja cu echipa de tineret a Gloriei, şi am rămas la cei mai mici. Poate şi hotărîrea asta mi-a încetinit ascensiunea măcar cu un an!", a spus Sînmărtean.

Fostul "magician" al Stelei a vorbit şi despre cît de grea a fost viaţa sa în copilărie, dar a povestit şi cum a decurs prima întîlnire dintre el şi Jean Pădureanu. Acestea, dar şi alte dezvăluiri făcute de Sînmărtean le puteţi citi în ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor şi în ediţia digitală a ziarului.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
danger.
danger.  •  06 Ianuarie 2015, 13:18
Postat de mariuss72 pe 06 Ianuarie 2015, 13:05

"dormitam" i se potriveste mai bine :)))))

tu ce draq stai ca prostul pe stirea asta ma ? vrei sa te saturi de carne ?

mariuss72
mariuss72  •  06 Ianuarie 2015, 13:05
Postat de unfake pe 06 Ianuarie 2015, 12:29

"levitam"... ma lasi ?..de unde sa stie Sanmartean ce e aia ?

"dormitam" i se potriveste mai bine :)))))

unfake
unfake  •  06 Ianuarie 2015, 12:29

"levitam"... ma lasi ?..de unde sa stie Sanmartean ce e aia ?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează