INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GERMANIA

Maxim nu a schimbat doar echipa » Cum l-a impresionat pe noul său antrenor

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 28 iulie 2017 12:28

Mijlocașul de 27 de ani e complet schimbat. I-a uimit pe antrenorii Mainz-ului cu implicarea lui la antrenamente și în joc

Alexandru Maxim a schimbat nu doar clubul, ci și atitudinea. E mai implicat la antrenamente ca niciodată. Dacă în perioada VfB Stuttgart i se reproșa pregătirea precară, la Mainz 05 excelează la acest capitol.

"E harnic și dornic să învețe. Un detaliu aparent neînsemnat, dar care spune multe despre determinarea lui: după o ședință intensă de pregătire s-a dus la marginea terenului și i-a cerut preparatorului fizic să vadă evaluarea datelor sale", au remarcat reporterii de la cotidianul Allgemeine Zeitung.

Antrenorul Sandro Schwarz s-a arătat și el impresionat: "Alex nu este doar acel decar clasic, care pe teren vrea numai balonul. Se pune total în slujba echipei".

Ceea ce la Stuttgart era o problemă. De-a lungul a patru ani și jumătate (ianuarie 2013 - mai 2017), aproape toți tehnicienii cu care a lucrat - și-au fost nouă la număr - s-au plâns că nu trage în pregătiri și de aceea pe teren nu are suflu și forță ca să facă ambele faze ale jocului. Însă acele zile sunt de acum istorie.

4 ani
e durata contractului semnat de Aexandru Maxim cu Mainz 05 

2.500.000 €a costat-o pe Mainz transferul românului de la Stuttgart  

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1694034334149732
Florin Gugulica  •  28 Iulie 2017, 18:00

atitudinea ăsta de războinic este pentru o perioada scurta la fotbaliștii romanii păcat !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează