INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  OLANDA

Operaţia lui Neşu a reuşit. Mesaj de încurajare din partea lui Sneijder

Colegii lui Mihai au rămas înmărmuriți după accidentarea gravă a jucătorului +1   FOTO
Colegii lui Mihai au rămas înmărmuriți după accidentarea gravă a jucătorului

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 mai 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 11 mai 2011 11:51

UPDATE 11:50 Tatăl lui Mihăiţă Neşu pleacă mîine în Olanda, pentru a fi alături de Mihăiţă Neşu. Clubul Utrecht s-a îngrijit de toate formalităţile pentru a-l aduce pe Mircea Neşu în Olanda.

UPDATE Fotbalistul lui Inter Milano, Wesley Sneijder, născut în Utrecht, a fost impresionat de momentele dramatice prin care trece Mihăiţă Neşu. Pe contul de twitter, olandezul a ţinut să încurajeze pe românul în vîrstă de 28 de ani: "Mult noroc, Mihai! Mă voi ruga pentru tine!". De altfel, internaţionalul român a fost susţinut pe aceeaşi reţea de socializare şi de Gregory van der Wiel, de la Ajax. Fanii lui Utrecht pregătesc o campanie specială de susţinere a lui Neşu, inclusiv duminică, la meciul de pe propriul stadion, contra celor de la AZ Alkmaar.

UPDATE 11:50 Tatăl lui Mihăiţă Neşu pleacă mîine în Olanda, pentru a fi alături de Mihăiţă Neşu. Clubul Utrecht s-a îngrijit de toate formalităţile pentru a-l aduce pe Mircea Neşu în Olanda.

UPDATE Fotbalistul lui Inter Milano, Wesley Sneijder, născut în Utrecht, a fost impresionat de momentele dramatice prin care trece Mihăiţă Neşu. Pe contul de twitter, olandezul a ţinut să încurajeze pe românul în vîrstă de 28 de ani: "Mult noroc, Mihai! Mă voi ruga pentru tine!". De altfel, internaţionalul român a fost susţinut pe aceeaşi reţea de socializare şi de Gregory van der Wiel, de la Ajax. Fanii lui Utrecht pregătesc o campanie specială de susţinere a lui Neşu, inclusiv duminică, la meciul de pe propriul stadion, contra celor de la AZ Alkmaar.

UPDATE  Operaţia la care a fost supus Mihai Neşu a durat 5 ore. Vertebra i s-a refăcut, înlăturîndu-se astfel presiunea care apăsa asupra nervilor. După intervenţie, românul nu îşi putea mişca mîinile şi picioarele, însă acest lucru nu înseamnă că Neşu nu îşi poate reveni. Abia peste două săptămîni se poate da un prognostic în privinţa recuperării complete a fotbalistului.

UPDATE Oficialii lui FC Utrecht au anunţat în urmă cu cîteva minute pe siteul oficial că operaţia lui Mihai Neşu a reuşit.

Doctorul Simon Goedegebuure, cel care a condus dificila intervenţie chirurgicală, a declarat: "Acum trebuie să aşteptăm, în următoarele zile sau săptămîni va sta sub supraveghere, să vedem în ce măsură îşi va recapăta controlul asupra membrelor"

UPDATE "Neşu îşi simte puţin mîinile şi picoarele", a declarat Foeke Booy, directorul tehnic al lui Utrecht, conform nos.nl.
Într-o declaraţie oferită Radio M, el a spus că jucătorul "are cel puţin o vertebră fracturată". "Acum este în operaţie. Are cel puţin o vertebră cervicală ruptă, ceea ce este foarte grav. Ce efect va avea? Nu pot spune. Şi jucătorul cu care s-a ciocnit este foarte afectat. În fotbal se poate întâmpla orice, însă asta este foarte ciudat", a afirmat Booy pentru postul Radio M, scrie Mediafax.

Înainte de explicaţiile oferite de oficialul FC Utrecht, preşedintele sindicatului fotbaliştilor din Olanda, Danny Hesp, postase pe Twitter un mesaj în care susţine că Neşu nu-şi simte corpul de la bărbie până la picioare, informează site-ul olandez elfvoetbal.nl.

UPDATE Mijlocaşul lui Internazionale Milano, Wesley Sneijder, i-a transmis încurajări fundaşului stînga prin intermediul Twitter: ”Mult noroc, Mihai Neşu! Mă voi ruga pentru tine!”, a scris acesta.

UPDATE George Ogăraru a ţinut să îi transmită un mesaj bunului său prieten: "Mihai e încă în sala de operaţii, sînt alături de el şi sper ca Dumnezeu să îl protejeze!"

UPDATE Preşedintele sindicatului fotbaliştilor din Olanda, Danny Hesp, a postat pe Twitter un mesaj în care susţine că fundaşul Mihai Neşu, accidentat la antrenament, nu-şi simte corpul de la bărbie până la picioare, informează site-ul olandez elfvoetbal.nl, citat de mediafax. "Danny Hesp, care are o relaţie bună cu jucătorii de la FC Utrecht în calitate de preşedinte al asociaţiei fotbaliştilor VVCS, tocmai a postat pe Twitter: "Neşu este conştient, dar nu-şi simte corpul de la bărbie la picioare". De asemenea, românul are şi probleme cu respiraţia.

UPDATE: Medicul echipei naţionale de fotbal a României, Pompiliu Popescu, a declarat că gravitatea accidentării lui Mihai Neşu depinde de nivelul la care vertebra cervicală a fost afectată, însă în cel mai bun caz jucătorul va putea reveni în cel puţin o lună sau două: "Depinde la ce nivel e, eu nu ştiu acum despre ce e vorba. Vertebra are corp, are apofize transverse, are apofize spinoase... De aici rezultă gravitatea. Poate fi de la paralizie pînă la o imobilizare de o lună. Nu se poate vorbi de o recuperare rapidă, o să-i ia ceva luni. În cel mai bun caz poate reveni peste o lună, două, ăsta fiind cel mai optimist pronostic", a declarat Pompiliu Popescu pentru Mediafax.

Vezi mai jos o INFOGRAFIE despre efectele unei accidentări asemănătoare celei suferite de Mihăiţă Neşu

Vezi mai jos VIDEO cu declaraţiile purtătorului de cuvînt ale clubului FC Utrecht

UPDATE: Steaua este alături de Mihai Neşu, după accidentarea suferită: "Sperăm ca Mihăiţă Neşu să îşi revină cît mai repede, iar clubul nostru îi transmite pe această cale însănătoşire grabnică şi să se întoarcă cît mai repede pe terenul de fotbal", au declarat steliştii pe site-ul oficial al clubului.

UPDATE: Conform RTV Utrecht, înainte ca maşina salvării să-l ia pe Mihăiţă pentru a-l transporta la spital, fotbalistul le-ar fi spus coechipierilor că nu-şi simte corpul de la bărbie în jos. A fost momentul în care mai mulţi colegi aflaţi în complexul de la Zoudenbalch au început să plîngă!

UPDATE: Mihăiţă Neşu poate trece fără probleme peste această accidentare, dar dacă fractura este de o anumită gravitate, atunci riscă paralizia. "Eu şi soţia mea ne rugăm non-stop. Aş fi preferat să păţesc eu ceva în locul lui Mihăiţă", a spus Mircea Neşu, tatăl fotbalistului.

UPDATE: Chiar dacă la prima vedere verdictul pare unul extrem de grav, există exemple ale unor sportivi, chiar foarte mari, care au trecut prin astfel de momente, dar au putut reveni la cel mai înalt nivel competiţional. Celebrul ciclist Lance Armstrong şi-a rupt o vertebră la gît în 1999, lovit de o maşină în timp ce pedala. La momentul respectiv avea două titluri în Turul Franţei, apoi a mai cîştigat de cinci ori respectiva competiţie!

UPDATE: Tatăl fotbalistului, fostul arbitru internaţional Mircea Neşu, a declarat, printre lacrimi, că "am vorbit cu noră-mea. Mi-a spus că Mihai este la spital şi aşteaptă şi ea mai multe amănunte de la medici. Doamne ajută să nu fie ceva mai grav!".

UPDATE:Neşu se află în sala de operaţii. El va fi indisponibil cel puţin cîteva săptămîni.

UPDATE Presa din Olanda anunţă că verdictul medicilor este unul grav: vertebră ruptă în zona superioară a colonei verterbrale, iar astăzi va fi supus de urgenţă unei intervenţii chirurgicale. "Aşteptăm operaţia, dar numai in cateva saptamani vom putea vorbi despre cand ar putea reveni pe teren Mihai”, a spus doctorul echipei batave.

Fundaşul român al echipei olandeze FC Utrecht, Mihai Neşu, a fost transportat, azi dimineaţă, cu o ambulanţă la spital, după ce s-a ciocnit în timpul antrenamentului formaţiei sale cu coechipierul său, Alje Schut.

Nu se ştie încă gravitatea accidentării lui Mihai Neşu, dar investigaţiile ulterioare de la spital vor stabili natura acesteia.

Presa batavă scrie că accidentarea lui Neşu ar putea fi una destul de gravă.

Mihai Neşu a fost transferat în 2008 de la Steaua, la echipa olandeză, Utrecht. Acolo a fost declarat "cel mai bun fundaş stînga din Olanda", în 2008.

Fotbalistul are  86 de meciuri în Liga 1, un gol marcat şi opt selecţii la echipa naţională.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (75)
misu_comana
misu_comana  •  11 Mai 2011, 11:57

Insanatosire grabnica nesule!! Fotbalul are nevoie de tine!!

catau78ro
catau78ro  •  11 Mai 2011, 11:27

MULTA SANATATE MJHAI!

ioanemanuel
ioanemanuel  •  11 Mai 2011, 11:22

Ne rugam pentru tine ! nu te lasa prada disperarii niciodata , multa sanatate .

Vezi toate comentariile (75)
Comentează