INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GERMANIA

Noul Balakov » Alex Maxim e pe urmele unei mari vedete a Stuttgartului

Pentru Maxim, Ibisevici și Abdellaoue ștacheta e sus. Iluștrii lor predecesori au dat 49 de goluri în Bundesliga 1996-1997
Pentru Maxim, Ibisevici și Abdellaoue ștacheta e sus. Iluștrii lor predecesori au dat 49 de goluri în Bundesliga 1996-1997

Articol de - Publicat sambata, 08 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 07 iunie 2013 19:17

Stuttgarter Nachrichten sugerează că românul, împreună cu Ibisevici şi Abdellaoue, ar putea reedita faimosul trio al lui VfB din anii '90, Balakov-Bobici-Elber.

Cotidianul Stuttgarter Nachrichten îi prevede un viitor strălucit lui Alexandru Maxim la VfB! Ziarul citat crede că antrenorul Labbadia ar putea pune curînd pe picioare un nou "triunghi magic", în genul acelui Balakov-Bobici- Elber pe care şvabii l-au avut în sezonul 1996-1997. Românul ar urma să fie noul Balakov (!), iar "vîrfurile" Ibisevici şi Abdellaoue, pe punctul de a fi adus de la Hanovra, ar prelua rolurile celorlalţi doi.

Bobici, astăzi managerul lui VfB, nu exclude o asemenea constelaţie. Însă cere timp mai ales pentru Alex: "E abia de jumătate de an la noi. El trebuie mai întîi să ajungă să joace constant fotbal de calitate. N-aş vrea să-l punem sub presiune".

Inclusiv Stuttgarter Nachrichten recunoaşte că mijlocaşul în vîrstă de 22 de ani, "deşi un mare talent, e încă departe de calităţile de regizor ale fostului internaţional bulgar". Dar întrevede o mare şansă: "Dacă Maxim, Abdellaoue şi Ibisevici vor ajunge să se armonizeze, ar putea ieşi ceva frumos".

"Creierul" şvabilor
Krasimir Balakov a evoluat la VfB Stuttgart între 1995 şi 2003, fiind coleg şi cu Răducioiu, şi cu Ionel Ganea. Genial pe postul de conducător de joc, bulgarul a adunat 236 de partide în tricoul şvabilor, marcînd 54 de goluri. El a luat bronzul cu "naţionala" ţării sale la CM 1994.

1,5 milioane de euro a dat VfB ca să-l ia pe Maxim de la Pandurii în mercato din ianuarie

300.000 de euro e salariul anual net al "tricolorului" la şvabi, conform contractului scadent în 2017

16 apariţii (un gol) a bifat Maxim în returul sezonului 2012-2013 la şvabi: 11 în Bundesliga, două în Cupa Germaniei, 3 în Europa League

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (29)
salaaurel
salaaurel  •  11 Iunie 2013, 10:41

Lasati-l pe Maxim ,nu-l mai laudati atat ptr ca s-ar putea s-o ia pe urmele stim noi cui si atunci va fi si vina voastra de preamarire a valori lui.

mateiserban
mateiserban  •  08 Iunie 2013, 21:42
Postat de unfand pe 08 Iunie 2013, 16:35

Lasan politeturile la o parte, tu omule esti prost. Si mai si semnalizezi. Omul a zis ca Maxim a dat vreo 3-4 pase de gol, dar care nu au fost fructificate. Stie toata lumea ce inseamna pasa de gol. Si daca atacantii aia de la VFB aveam mai mult sange in instalatie atunci maxim avea 4-5 pase de gol lejer. Poate are trebui sa urmaresti meciurile si sa lasi "dracu" statisticile ca fotbalul se joaca pe teren, nu pe hartie.

daca toti oamenii care te contrazic sunt prosti, e clar ca vei ajunge departe in viata ;)))

hofer
hofer  •  08 Iunie 2013, 17:43

De fotbal trebuie sa fi flamand , sa vrei tot mai mult , sa nu te multumesti cu putin. Sper ca Maxim sa indeplineasca aceste conditii.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează
Close