INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RUSIA

”Nu plângem după Lucescu. Va intra în istoria campionatului nostru ca un antrenor-loser” » Lucescu, desființat după demitere

Getty / Guliver Images
Getty / Guliver Images

Articol de - Publicat luni, 29 mai 2017 11:04

Demiterea lui Mircea Lucescu de la Zenit, după doar un an de la numire, lăsă puține regrete în Rusia. Marea majoritate a ziariștilor și analiștilor moscoviți răsuflă ușurată că au scăpat de antrenorul român, care i-a făcut proști la conferință de presă de după ultimul său joc.

  • Presa moscovită salută demiterea lui Mircea Lucescu de la Zenit. ”N-o să-ți mulțumesc pentru munca din Rusia și nici nu îți fac urări de bine. La naiba cu ipocrizia!”, a scris un editorialist în ”Sovețki Sport”

"Nu plângem după Lucescu. Românul va intra în istoria campionatului nostru ca un lamentabil antrenor-loser. N-o să-ți mulțumesc pentru munca din Rusia, nici nu-ți fac urări de bine în plan personal. La naiba cu ipocrizia!", scrie editorialistul Mihail Borzikin, în Sovețki Sport.

A contat și vocea fanilor!

Și un cunoscut analist TV și maestru al sportului, Ghenadi Orlov, aprobă concedierea: "E o hotărâre logică. A venit un președinte nou, un director sportiv nou și s-a schimbat echipa. Locul 3 al lui Zenit este un rezultat modest.

Sunt mulți fani care s-au pronunțat împotriva lui Lucescu, iar managerii clubului i-au ascultat. Este o mutare revoluționară, dar Zenit se updatează și susțin politica". Și Vitali Mutko, președintele federației atacat de il Luce, a reacționat:

"Nu știu ce s-a întâmplat cu Lucescu, dar echipa nu a arătat bine, iar factorii externi asupra cărora a încercat să atragă atenția antrenorul n-au nicio legătură cu noi și nu pot constitui o scuză".

2 puncte 
în plus față de sezonul anterior a strâns Zenit în campionat cu Lucescu pe bancă. A terminat tot pe 3, are un deficit de 11 goluri, dar a și primit cu 12 mai puține

"Un an de perestroikă nu-i de ajuns să tragi concluzii. Dacă semna doar pe un sezon, Lucescu ar fi acționat altfel. De ce i s-a mai acordat atunci atâta încredere unui antrenor de 70 de ani?"
Sovețki Sport, cotidian rus

"Știu că mă așteaptă o treabă grea și cunosc pretențiile fanilor. Dar eu nu am venit pentru 2-3 ani, ci pentru foarte mulți ani să obțin succese. Aș vrea să rămân un secol la Sankt. Petersburg"
Mircea Lucescu, fost antrenor Zenit, pe 3 iunie 2016

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
brancusi
brancusi  •  30 Mai 2017, 15:44
Postat de Cosmin Bajescu pe 30 Mai 2017, 13:20

Rusii l-au primit cu raceala de la inceput. Un om care a lucrat in Ucraina nu avea cum sa fie bine primit in Rusia. Lucescu nu mai are nevoie de nicio confirmare a valorii lui. De 40 de ani are succes la fiecare echipa la care antreneaza. Singura lui vina acum este probabil cea de a nu fi inteles ca cei de la Zenit nu sunt dispusi sa schimbe mare lucru. In aceste conditii este imposibil sa faci ceva durabil.

Comentariu perfect,fara a se dori a fi un alibi pentru acest mare antrenor roman,de fapt singurul mare antrenor pe care-l avem de la Pisti Covaci incoace!Singura meteahna a lui Luce este ca desi are foarte multi bani si o varsta,inca alearga dupa ei...

10153314739054939
Cosmin Bajescu  •  30 Mai 2017, 13:20

Rusii l-au primit cu raceala de la inceput. Un om care a lucrat in Ucraina nu avea cum sa fie bine primit in Rusia. Lucescu nu mai are nevoie de nicio confirmare a valorii lui. De 40 de ani are succes la fiecare echipa la care antreneaza. Singura lui vina acum este probabil cea de a nu fi inteles ca cei de la Zenit nu sunt dispusi sa schimbe mare lucru. In aceste conditii este imposibil sa faci ceva durabil.

ion.ionescu
ion.ionescu  •  29 Mai 2017, 16:37

Când trece un câine mare, toţi căţeluşii îl latră cu foc, să se simtă importanţi, dar de la distanţă mare sau din tufişuri (anonimi)...Uitaţi campionatele câştigate şi jucătorii lansaţi sau revitalizaţi de el sau realizările de la echipa naţională (calificare din grupă cu Italia, Cehoslovacia şi Suedia), prima la un turneu final după CM '70, în 1984. De fapt, nu uitaţi, nu ştiţi sau nu vreţi să ştiţi ! Aţi "uitat" şi de Supercupa cu Galatasaray sau de ultima Cupa UEFA cu Şahtior...Dintre toţi patronii, cel mai bine l-a "citit" Ahmetov, care i-a dat libertate totală, pe termen lung, şi a câştigat enorm. Financiar, dincolo de cele 8 titluri, Cupa UEFA şi imaginea în Europa. Un antrenor bun, când i se dă autoritate, poate avea şi performanţe. La fel a fost şi în Turcia, cu titluri la Galata (2001-2) şi Beşiktaş (2002-3). La Inter a intrat într-un viespar de vedete care nu voiau disciplină, la fel ca Hagi la Galata, ulterior patronii regretând că au ascultat de jucătorii pe care apoi i-au eliminat din loturi...Il Luce e numit "Vulpea" în fotbalul european şi toţi se tem de el, nu degeaba e chemat la toate întrunirile marilor antrenori. Obsesia lui faţă de arbitraj nu este paranoia ! În Ucraina şi Rusia, preşedinţii Federaţiilor ţineau cu echipele adverse. La nivel UEFA, condusă de Vest, Estul e şuntat prin tot felul de metode, începând de la organizare (Vestul are mai multe echipe în LC), care elimină egalitatea de şanse, şi terminând cu arbitrajul p

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează