INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GRECIA

OFICIAL PAOK Salonic, dărâmată după scandalul de la meciul cu AEK Atena » Decizia luată de Comisia de Disciplină

FOTO: Gazzetta.gr
FOTO: Gazzetta.gr

Articol de GSP - Publicat joi, 29 martie 2018 12:41

PAOK Salonic, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, a fost sancționată dur de Comisia de Disciplină din Grecia, după evenimentele de la partida cu AEK Atena. 

Oficialii eleni au decis că formația antrenată de Răzvan Lucescu să piardă partida cu AEK la masa verde, scor 3-0, să fie depunctată cu încă 3 puncte și să pornească cu un deficit de două puncte în sezonul următor, anunță Gazzetta.gr.

În plus, patronul formației, Ivan Savvidis, a primit o interdicție de 3 ani pe stadioanele din Grecia, iar PAOK va disputa următoarele 3 partide de pe teren propriu, adică până la finalul sezonului, cu porțile închise!

Clasamentul în acest moment

1. AEK Atena 57 de puncte
2. Olimpiakos 50 de puncte
3. PAOK Salonic 49 de puncte

Incidente reprobabile

Partida decisivă pentru titlu, PAOK Salonic - AEK Atena, a fost întreruptă în minutul 90, după ce fostul stelist, Fernando Varela a trimis mingea în poarta oaspeților, dar arbitrul nu a validat reușita pe motiv de ofsaid.

Lucrurile au degenerat, atingând apogeul în momentul în care patronul lui PAOK, Ivan Savvidis, a pătruns înarmat pe teren. Mai mult, oficialii formației din Salonic l-au amenințat pe arbitrul înfruntării, după cum au anunțat cei de la Marca.com (vezi detalii AICI).

PATRONUL LUI PAOK A CERUT SCUZE

"Doamnelor și domnilor, vreau să cer scuze tututor fanilor PAOK, tuturor fanilor greci și comunității fotbalului mondial pentru ceea ce s-a întâmplat. Îmi pare foarte rău. În mod cert, nu am avut niciun drept să merg pe suprafața de joc în acest fel.

Reacția mea emoțională a fost cauzată de situația negativă generalizată din fotbalul grec din ultima vreme, dar și de toate evenimentele inacceptabile care au avut loc spre sfârșitul meciului: acțiunile arbitrilor, întreruperea meciului, protestele și intrarea pe teren a zeci de persoane din ambele echipe. Toate acestea ar fi putut crea o situație turbulentă pe teren și singurul meu scop a fost să protejez zecile de mii de fani ai lui PAOK de la eventuale ciocniri ce ar fi putut cauza victime umane.

Credeți-mă, nu am avut intenția să mă confrunt cu echipa adversă sau cu arbitrii. Și, cu siguranță, nu am amenințat pe nimeni. Din păcate, atât eu, cât și familia mea și colegii mei am fost ostaticii unei instituții de fotbal complet bolnave.

Mă lupt și voi lupta în continuare, în pofida atacurilor constante care se fac la toate nivelurile, pentru un fotbal corect, cu arbitraje oneste în toate meciurile", se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al grupării elene. 

2
titluri de campioană are PAOK în Grecia, ultimul în urmă cu 33 de ani

Vezi și:

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
bogdared9
bogdared9  •  30 Martie 2018, 08:58

Cand esti prost si viata-i greu. Ce ar fi trebuit sa faca Borcea cand ne-a furat spaniolul visul de a juca in UCL la meciul cu Urziceni? :)) a stat pe fundul lui dupa care au stat si altii pe fundul lui

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  29 Martie 2018, 22:34
Postat de tatuca75 pe 29 Martie 2018, 13:31

campionatul le a fost furat celor de la paok . mafie mare si in grecia.

Habar nu ai ce regulamente drastice sunt in Superliga dar vorbesti. habar nu ai despre adevaratele cauze ale incidentului, dar vorbesti. Habar nu ai despre polemicile imense cauzate de Savvidis, dar vorbesti. Sanctiunile prevazute sunt cuprinse intre 9-15 puncte minim, pana la excluderea definitiva din competitii a unui club, in functie de gravitatea incidentelor exrafotbalistice (din afara jucatorilor, a matchului). Cainii paoKi au primit... sub Regulament, adica 8 puncte si alea intr-o maniera .. esalonata, cum se intampla la voi in tara unde sunt posibile toate esalonarile din lume, chiar si esalonarea esalonarii. Aceasta masura sub Regulament nu i-a suparat pe niciunii. aeKi au primit justitie, si vor castiga un titlu nesperat, paoKi tace malc, e normal, puteau sa fie sanctionati cu 15 p sau chiar cu retrogradarea in Liga a doua, *** e mandra, Hellas respecta legea Omerta (chiar daca in acest caz Savvidis a gresit fundamental si *** avea dreptate sa ceara drastic). Rusnacul a intrat cu pistolul la el, nu a facut uz de arma, dar a amenintat direct conducatori ai clubului advers. E grav, dar nu atat cat sa atraga masura 2, retrogradarea, sau masura 3, excluderea (asta ar interveni daca s-ar solda cu victime, incidente foarte grave, etc, inseamna de fapt desfiintarea clubului vinovat, in mod indirect). prognosticurile unanime erau la 12 p penalitate. Repet, nici macar 9 nu au fost, masura e indulgenta, dar elenii sunt maestrii paradoxurilor, paradoxal, toti sunt ok.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10202925648180625
Eugen Qy  •  29 Martie 2018, 19:20
Postat de ray51 pe 29 Martie 2018, 18:08

Mi-e scarba (vorba unui presedinte) de ce se intampla in Grecia. Daca eu am *** si intru intr-o sala cu femei inseamna ca vreau sa le ... ? E limpede ca abia se astepta un incident, o abatere de la reguli... PAOK nu este 'inghitita' de Atena si iata urmarile!

Atentie : PAOK nu e inghitita la Atena tocmai din cauza PATRONULUI strain si a antrenorului STRAIN, precum si dintr-o traditionala rivalitate sportiva si nunumai, dar si din cauza ca echipele Ateniene au sanse la Titlu !!!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează