INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  EDITORIAL

Opinie de Theodor Jumătate » SuperDan e MiniDan: cînd banii înving ideea de a deveni antrenor

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 iunie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 06 iunie 2014 09:02

Cînd am auzit, am crezut că e o glumă. Zvonul circula de cîteva săptămîni, chiar impresarul său, Nicolae Pîrnău, susţinea că Dan Petrescu va ajunge în zona Golfului. Nu poate fi adevărat, mi-am spus.

Ce să caute cel mai promiţător antrenor român, la 46 de ani, după patru ani în Rusia, curtat şi de cluburi din Premier League, la o echipă arabă, oricum s-ar fi numit ea şi orice buget şi salarii ar fi avut?

Nu poate fi nici o provocare, ce satisfacţie ai dacă eşti campion la Doha, în Stars League, sau cîştigi cupa nu ştiu cărui prinţ? Doar pentru că emirul Qatarului a mituit FIFA şi va organiza Mondialul din 2022? Acolo ajungi doar pe final de carieră pentru multe, multe milioane la pensie. Nu acum, cînd vrei să avansezi: Kuban, Dinamo Moscova... Sau nu ne mai interesează cariera?

Ei bine, nu e aşa. Sînt un fraier, recunosc, un naiv, un idealist care nu mai are ce să caute în lumea asta. Uite că Dan Petrescu a semnat! Mă frec la ochi. Cu cine? Al Arabi, locul 5 în Qatar. E oficial, nu mai e nici o farsă. Şi îmi amintesc cuvintele lui, "visez la Chelsea...".

Poate fi şi Al Arabi, la un moment dat, o Chelsea a Golfului Persic. La o asemenea Chelsea s-a gîndit el? Dacă da, atunci nu mai e SuperDan pentru mine - chiar simţeam că poate fi un nume în Europa, ca antrenor -, e un MiniDan sau PetroDan deloc diferit de ceilalţi.

Acum, dacă tot ne-am limpezit cu Petrescu, descoperim că Vestul nu-i mai atrage pe antrenorii noştri. Majoritatea aleg Estul, iar în multe cazuri, Estul îndepărtat. Olăroiu, Reghecampf, Petrescu, Boloni, Ion Marin, de curînd au fost Răzvan Lucescu şi Andone, Motroc în Bahrain... Minunat!

Dar am şi un Contraexemplu, care îmi mai dă o speranţă. Contra a acceptat Getafe şi 600.000 de euro pe an, nu 2,5 milioane, precum Dan, ca să antreneze în Primera Spaniei, să se dueleze cu Ancelotti şi Simeone, să înveţe ceva. Pentru el, ideea de a deveni ANTRENOR a fost mai importantă decît banii.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (57)
tipsy
tipsy  •  07 Iunie 2014, 05:52
Postat de submarina pe 06 Iunie 2014, 10:23

Olaroiu a ridicat cota antrenorilor romani in tarile arabe, lui trebuie in primul rand sa-i multumeasca ceilalti tehnicieni care au fost invitati sa antreneze acolo. Cat despre superDun, toti doresc sa munceasca mai putin si sa primeasca mai mult. Aratati-mi macar unul de varsta lui Dan care nu este de acord cu asta:))

tipic stelist. totul s`a nascut cu voi si o sa moara cu voi. ce balaci sau iordanescu, olaroiu a inventat fotbalul.

fantache_
fantache_  •  06 Iunie 2014, 18:53

Trebuia sa se intoarca la noi, la rapid avea si bani era iubit de galerie

cmtu
cmtu  •  06 Iunie 2014, 18:40
Postat de cmtu pe 06 Iunie 2014, 18:39

istoriafotbalului.com treizecizero.ro

istoriafotbalului[punct]com

Vezi toate comentariile (57)
Comentează