INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  OPINIE

Opinie Remus Răureanu: Ana și merele de aur » Pentru ce i se spune "felicitări" lui Nicușor Stanciu?! Pentru locul 5 din Cehia? Nimeni nu a regresat vreodată atât

Articol de - Publicat vineri, 19 ianuarie 2018 18:39

Cel mai scump fotbalist român, titular în națională și sfertfinalist de Europa League, tocmai s-a transferat la echipa de pe locul 5 din Cehia.

Este, mă! Felicitări, Nicușor! "Am scăpat!" e titlul unui interviu cu Anamaria Prodan. Agentul simte că a încheiat o misiune foarte importantă după ce a luat un mijlocaș de 24 de ani și l-a coborât câteva sute de trepte pe scara fotbalului.

34 de meciuri și 5 goluri bifate într-un an și jumătate la Anderlecht, plus 121 de minute în "sfertul" tur-retur cu Manchester United i-au condimentat în asemenea hal CV-ul lui Stanciu, că l-au aruncat la Sparta Praga, o formație aflată la 18 puncte sub Viktoria Plzen, victima FCSB din Champions League.

Acum 24 de ani, Milan considera că nu mai avea nevoie de Răducioiu și-l dădea la Espanyol. În aceeași perioadă, Tottenham îl ceda pe Ilie Dumitrescu la Sevilla, Real Madrid îl vânduse pe Hagi la Brescia, în Serie A. Fiecare a făcut câțiva pași în spate, dar niciunul n-a regresat până la Sparta Praga.

Sigur, fotbaliștii de atunci erau mai buni. Și imaginea generală a jucătorilor din România permitea mai ușor transferurile, poate și agenții aveau mai multe uși deschise grație numelor mari pe care le reprezentau.

În lipsa valorii din trecut și a altor ingrediente, impresarul lui Stanciu inventează scenarii fantastice. Pesemne că și Anamaria e conștientă de scăderea din cariera lui Nicușor, de publică o listă întreagă cu cluburi care l-ar fi vrut și ele: Al Hilal, Al Wahda, Sivasspor, Beșiktaș, Kasimpașa și Bursaspor.

Și, la capătul înșiruirii turco-arabe: "L-a vrut și Borussia!". Care Borussia? Dortmund, normal. Dar nu l-a luat fiindcă Anderlecht nu-l împrumuta.

Și l-a mai vizitat și Moș Crăciun de curând pe Stanciu, i-a propus să devină președintele Statelor Unite. Nicu l-a refuzat pe Moș, nemulțumit că mandatul era prea scurt.

Între Dortmund și Sparta Praga sunt zeci sau sute de poziții într-o ierarhie europeană! Nu era Dortmund hotărâtă să plătească pentru transfer definitiv, ci era interesată doar de un împrumut? S-ar fi băgat să-l ia definitiv 'Gladbach, Swansea, Torino, oricare club mediu sau submediu dintr-un campionat puternic.

Presa din Cehia l-a primit îngrijorată pe român. "E cea mai mare țeapă din istoria fotbalului belgian!", a remarcat publicația Blesk. Stanciu a eliminat-o pe Sparta Praga din Champions în 2016, el a marcat toate cele trei goluri ale FCSB, apoi s-a vândut la Anderlecht pe 8,8 milioane, pentru ca la 18 luni distanță să coboare la Sparta, pe care o bătuse singur. Se înțelege ceva din parcursul lui?

Contra e mulțumit că mijlocașul are ocazia să joace mai des. După un sezon în care a luptat contra lui Mourinho și a lui Zlatan în Europa League, Nicușor trebuie să confirme cu anonimii de la Vysocina Jihlava și de la MFK Karviná că nu e o țeapă și pentru istoria fotbalului ceh. E mai bine pentru națională? Pentru cota deja tocită a jucătorilor români e sigur foarte rău.

Când Becali va căuta să-l vândă pe Florinel Coman cu 100 de milioane de euro, cum visează, cumpărătorul l-ar putea întreba: "Ce s-a întâmplat cu Stanciu, cea mai mare afacere a ta? De ce a ajuns în Cehia?". "Păi, n-ai auzit povestea de la Anamaria? S-a dus la Sparta Praga fiindcă nu s-au înțeles Anderlecht și Dortmund!". Și lumea o să creadă. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
2020571691560691
Pisicu Micu  •  20 Ianuarie 2018, 02:03

Ca Stanciu a ales Sparta Praga e clar ca e o miscare prin care incearca sa isi revina. Sper doar sa fii inteles ceva din experienta de la Anderlecht. Ce e cel mai deranjant ai vad ca nimeni din comentatorii de aici nu spun nimic e non-valoarea aia de Prodanca, cum rade ca o vrajitoare in poza asta. I-am mai pacalit pe altii. Eu sincer sper sa nu si Stanciu sa isi recapete forma. Dar impresara durere sa lase fotbalul romanesc caci numai rau ii face.

983946825070029
Creata Ciprian  •  19 Ianuarie 2018, 23:01

Corect... dar adevarat.. presa si ziarele au judecat toate generatiile din sport care ne au facut mandrii prin lume... nu e sufficient ca ne judeca toate tarile.. vin acasa... in tara lor iar la prima gresala sunt si judecati.. asta e din pacate nu stim sa apreciem cand avem ceva bun... iar daca Stanciu nu a reusit in Belgia de ce nu l sustinem indiferent de echipa... iar Hagi a plecat de la Real si a ajunsi intr un final la o echipa care e mai iubit de cat il iubim noi GALATA si a facut acolo ce noi nici macar nu visam sa vedem in ziua de azi... Pacat!

931903246984119
Electrotecha Live  •  19 Ianuarie 2018, 21:42

HAIDETI SA VEDEM SI PARTEA PLINA A PAHARULUI!!!!! NU MAI FITI URACIOSI PE FRATII VOSTRII, HAIDETI SA TINEM CU NOI, CA SI ASA AM AJUNS VAI DE CAPUL NOSTRU, NU NE MAI LAUDAM NICI singuri, apoi cine!!??? ba raureanule, esti frumos, arati bine, esti foarte destept, interesant, fiii MAI GENTIL, tine si tu cu astia nascuti in romania, si daca nu poti vedea nimic pozitiv, *** *** suntem toti buni!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează