INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GALATASARAY

Portretul lui Latovlevici în presa din Turcia: "Cadoul lui Hagi pentru Galata" » Toate detaliile contractului semnat de fundașul român

Foto: Facebook/@Galatasaray
Foto: Facebook/@Galatasaray

Articol de - Publicat vineri, 08 septembrie 2017 15:54

Cotidianul turc Fanatik dezvăluie cum l-a descoperit ”Regele” pe Latovlevici, noul fundaș al lui Galatasaray, în cursul sezonului 2005-2006, când era manager general la Poli Timișoara.

Iasmin Latovlevici este oficial jucătorul lui Galatasaray. Al 12-lea român care îmbracă tricoul multiplei campioane a Turciei, la care au mai evoluat de-a lungul timpului, printre alții, Hagi, Gică Popescu, Iosif Rotariu și Adrian Ilie.

Clubul a publicat toate datele transferului său de la Karabukspor, dar presa din Turcia a părut mai degrabă interesată de conexiunea fundașului de 31 de ani cu "Regele".

"I-a schimbat tehnica"

"Latovlevici e cadoul lui Hagi pentru Galatasaray", scrie cotidianul Fanatik, care a povestit cum l-a descoperit fostul internțional pe Lato în returul sezonului 2005-2006, când era manager general la Poli Timișoara: "L-a remarcat la echipa a doua și l-a luat imediat în lotul primei echipe. Gică a lucrat suplimentar cu el și, ascultând sfaturile pe care i le-a dat, Iasmin și-a schimbat tehnica de a lovi mingea la loviturile libere. Dacă înainte șuta direct spre poartă, ulterior a început să imprime efect balonului".

"I se interzisese fotbalul"

Fanatik a mai dezvăluit că "tricolorul", pe care Hagi l-a adus de fapt de la CFR Timișoara, a avut "o copilărie dificilă. La 7 ani a devenit astmatic și i s-a interzis fotbalul. Dar după vârsta de 12 ani s-a vindecat miraculos, spre surprinderea medicilor". 

CIFRELE TRANSFERULUI

  • Preț: 550.000 de euro
  • Durata contractului: 12 luni
  • Clauză: prelungire automată, cu un sezon, dacă bifează 18 apariții în campionat și în Cupa Turciei
  • Salariu: 750.000 de euro net pe sezon
  • Bonus: 4.000 de euro pentru fiecare punct câștigat cu echipa
  • Primă: 25% din valoarea salariului dacă Cim Bom ia titlul

"Galatasaray e un club mare, dar am mai jucat la un club mare și în România. Ca și la Steaua, așteptările sunt mari, iar eu voi face totul pentru a răspunde acestor așteptări"
Iasmin Latovlevici

7 trofee are Latovlevici în palmares, toate cu Steaua: 3 titluri de campion, două Cupe ale României, Supercupa și Cupa Ligii

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
104772133226352
Petre Radulescu  •  09 Septembrie 2017, 08:36

Toți ex-stelistii ajung la echipe cu ștaif.

para.para
para.para  •  09 Septembrie 2017, 01:00
Postat de para.para pe 09 Septembrie 2017, 00:54

Conform acestei harti de impachetat peste, "7 trofee are Latovlevici în palmares, toate cu Steaua: 3 titluri de campion, două Cupe ale României, Supercupa și Cupa Ligii". - Intrebarea e, care Steaua? Pentru ca tot azi, aceeasi hartie a comentat meciul adevaratei echipe Steaua din liga a 4-a.

LIGA 4 • ETAPA 2 VIDEO+FOTO » Steaua și Rapid au câștigat în etapa a 2-a din Liga a 4-a!

para.para
para.para  •  09 Septembrie 2017, 00:54

Conform acestei harti de impachetat peste, "7 trofee are Latovlevici în palmares, toate cu Steaua: 3 titluri de campion, două Cupe ale României, Supercupa și Cupa Ligii". - Intrebarea e, care Steaua? Pentru ca tot azi, aceeasi hartie a comentat meciul adevaratei echipe Steaua din liga a 4-a.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează