INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FIORENTINA

Presa din Italia: "Fiorentina - Juventus este duelul dintre două talente extraordinare: Mutu vs. Del Piero"

Articol de GSP - Publicat joi, 14 aprilie 2011 00:00 / Actualizat joi, 14 aprilie 2011 12:01

Jurnalul La Repubblica face o comparaţie între Mutu şi jucătorul echipei Juventus, Alessandro Del Piero, într-un articol intitulat "Clasă, talent şi lovituri de geniu".

"Fiorentina - Juventus este şi duelul dintre două talente extraordinare, ambele cu numărul 10 pe tricou, ambele decisive. Juventinul are clasă în teren şi în afara terenului. Simţul puterii fără să îşi piardă capul. Un om raţional, în geniul său. Campionul tuturor.

(...) Mutu este total diferit. Nu în teren, în viaţă. Fluierat practic pe toate stadioanele din Italia, apare în ziare nu numai pentru ceea ce face (minunat) în teren. Dopaj, amenzi şi incidente.

Adrian este o persoană complicată. Dar plină de talent. Românul este putere, răutate, concretizare... Del Piero înscrie mult, dar este diferit. Mai multă clasă pură, mai puţin instinct. Un lucru îi uneşte: personalitatea", scrie cotidianul italian.

Fostul fotbalist italian Francesco Flachi a declarat că absenţa atacantului Adrian Mutu s-a simţit foarte mult în meciul pe care Fiorentina l-a jucat cu AC Milan, scor 1-2, şi speră că românul va înscrie în următoarea partidă, cu Juventus Torino.

"Mutu a depus multe eforturi în aceşti ani. Sper că le va putea face o mare bucurie suporterilor viola, cu un gol în poarta echipei Juventus. La meciul cu AC Mian s-a simţit absenţa lui, mai ales în situaţiile de unu la unu", a spus Flachi, fost fotbalist al Fiorentinei, suspendat până în 2022 pentru dopaj.

"90 de minute pentru a scrie viitorul. 90 de minute pentru orgoliu şi, mai presus de orice, 90 de minute pentru a anula multele aspecte negative din acest sezon, de la suspendarea pentru dopaj cu sibutramină pînă la excluderea de o lună din lot de către club. Adrian Mutu vrea să cîştige acest meci. Pentru Florenţa, oraş cu care a făcut, din ianuarie, un fel de pact de onoare parafat cu un tricou care a devenit un simbol al apartenţei, dar în special pentru el însuşi", notează cotidianul italian Corriere dello Sport.

Formaţia Fiorentina va întâlni, duminică, pe teren propriu, echipa Juventus Torino, în etapa a XXIII-a a campionatului Italiei.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
lariqu
lariqu  •  14 Aprilie 2011, 14:48
Postat de gazistu pe 14 Aprilie 2011, 11:45

2 jucatori mult prea mediatizati, nu prea au mai nimic in palmares nici mutu si nici del piero

del piero e fara suparare in primi 5 atacanti din istoria moderna a fotbalului, daca nu in primi 3, fobalul mondial o sa-l plnga atunci cand se va retarge, un om extraordinar si in teren si in afara lui. pacat ca uni oameni isi dau cu parerea fara sa cunoasca fenomenul.

sisu_stelist
sisu_stelist  •  14 Aprilie 2011, 13:21

Cum poti sa faci comparatie intre Mutu si DelPiero ? sunteti nebuni....pai DelPiero este un jucator legendar....pe cand Mutu este un fel de legenda in cluburi, K1 sau scandaluri, a jucat bine doar la echipe mici...cand a fost la echipe cu nume a clacat....asta e...

hunter2oo5
hunter2oo5  •  14 Aprilie 2011, 12:49

bahahahaha, ce comparatie... mutu nu-i ajunge nici macar pana la glezna lui del piero..

Vezi toate comentariile (10)
Comentează