INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Presa din Italia îl elogiază pe românul Pușcaș după ce a calificat-o pe Benevento în Serie A: "Mai tare decât Ferenc Puskas"

Pușcaș (în centru) a fost împrumutat de Inter de la Liberty Oradea, în 2013, și cumpărat definitiv un an mai târziu, cu 600.000 E / FOTO: Guliver/ Getty Images
Pușcaș (în centru) a fost împrumutat de Inter de la Liberty Oradea, în 2013, și cumpărat definitiv un an mai târziu, cu 600.000 E / FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 09 iunie 2017 11:07

Românul împrumutat de la Inter a semnat golul unei promovări în premieră, iar jurnaliștii îl compară cu fosta mare glorie a Realului

În anii '50-'60, mai precis între 1958 și 1966, Ferenc Puskas a fost pentru Real cam ceea ce este astăzi Ronaldo. Un atacant cu golul în sânge: 156 de reușite în 180 de partide.

Jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport n-au ezitat să-l compare ieri pe George Pușcaș cu fostul mare internațional maghiar, după ce românul a înscris golul promovării în premieră a lui Benevento în Serie A.

De lângă prima bară

"Dacă e un loc în lumea asta unde George Pușcaș e mai faimos decât Ferenc Puskas acesta e Benevento! Pentru că golul care a dus-o în Serie A a fost al românului împrumutat de la Inter, capabil să pună-n umbră mitul tizului său", a scris cotidianul roz.

Pușcaș a deschis scorul în minutul 30 al barajului în care a întâlnit-o pe Carpi (1-0, în tur 0-0), reluând în plasă, de la 2-3 metri de prima bară, o centrare la firul ierbii a lui Venuti, de pe flancul drept.

"Extraordinar"

Înaintea golului, Pușcaș mai irosise două mari ocazii. "În prima repriză a jucat extraordinar, semnând golul decisiv, al treilea din play-off", l-a lăudat Gazzetta:

"În partea secundă însă, probabil și din cauza euforiei, a comis câteva greșeli și a sfârșit prin a fi înlocuit în minutul 72".

7,5
e nota primită de Pușcaș în Gazzetta dello Sport, pentru cele 72 de minute jucate. Corriere dello Sport i-a dat 8

4 goluriînscrisese românul în 17 partide de Serie B disputate în tricoul lui Benevento sezonul trecut  

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
vicol_vali
vicol_vali  •  10 Iunie 2017, 01:11

Au greșit ziarul, GSP Italia n-a scris așa ceva.

helioglobalus
helioglobalus  •  09 Iunie 2017, 14:44

Dacă Oci Puskas ar fi jucat astăzi, Messi şi Cristiano plângeau în prosoape! Iar ăştia îl compară cu neica nimeni care nu a făcut faţă la cel mai slab Inter din istorie!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează