INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Pușcaș a intrat în istorie » Alți români care au marcat împotriva cluburilor europene de legendă

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 05 decembrie 2017 11:36

Golul lui Pușcaș contra lui Milan e raritate în actualul sezon, în care cei mai mulți stranieri care joacă în Occident vin din ligile inferioare.

La Benevento e, pentru a doua oară în ultima jumătate de an, entuziasm. Mai întâi, la promovare, apoi la primul punct scos în Serie A, 2-2 cu AC Milan. După un gol egalizator înscris de portar în minutul 90+5!

Iar un român a jucat în ambele partide. Mai mult, a și înscris în fiecare joc de album al italienilor. George Pușcaș era, și ieri, entuziasmat de egalul echipei sale împotriva multiplei câștigătoare a Ligii Campionilor.

- Bravo, George! Încă e sărbătoare în oraș?
- Nu cred că îți închipui. Am intrat în istorie! Și nu doar că am intrat în istorie și noi, și ziua de 3 decembrie pentru Benevento, dar și modul în care am făcut-o.

- OK, portarul a fost incredibil, dar tu ai început totul.
- Da, mă bucur că am fost concentrat la acel corner. Nu știu dacă ai observat, când mingea a fost respinsă, am urmărit fundașii Milanului astfel încât să nu rămân în ofsaid. Când l-am văzut pe colegul meu șutând, m-am gândit imediat că mingea ar putea fi respinsă. A fost o fracțiune de secundă.

- Ai dat golul promovării, gol în primul punct al echipei în Serie A. Urmează al victoriei?
- Ha, ar fi ideal! Oricum, sincer, mă gândeam chiar și duminică seară că ar putea fi gol care să ajute la victorie.

"Nu sar mulți atacanți ca el" 

- Cum ai văzut golul de 2-2?
- Eram undeva în centrul careului. Am rupt-o toți la fugă când am văzut mingea în poartă. Chiar nu mi-am dat seama, secunde bune!, de marcator. Nu mi-a venit să cred când mi s-a zis că a dat Brignoli.

- Sunt sigur că ai revăzut reușita măcar după. Ce zici de plonjon?
- Extraordinar! Sincer, nu știu dacă am văzut mulți atacanți care să sară așa cum a făcut-o el. Pur și simplu, a plutit spre minge!

- V-a făcut cinste la antrenament, mă gândesc.
- Să știi că e încă șocat, nu conștientizează ce i se întâmplă. Ne spune că nu îi vine să creadă.

- Încheiem cu tine. Ai jucat mai puțin în ultima vreme. Speri să redevii titular acum?
- E prea devreme să vorbim despre asta. Important este să scoatem cât mai repede puncte, pentru că au trecut deja 15 etape.

Pușcaș, 21 de ani, e doar împrumutat la Benevento de Inter. El aparține de clubul din Milano până în vara lui 2020.

"Trebuie să vină și victoria! Am pierdut atâtea puncte în ultimul minut și pe final încât trebuia să ne vină și nouă rândul"
George Pușcaș, atacant Benevento

60.000 de locuitori are orașul Benevento, cât Hunedoara, Deva sau Zalăul

Trecuseră 6 ani și jumătate

Ultimul român care marcase în poarta lui AC Milan fusese Dorin Goian. Acesta aducea victoria lui Palermo într-o partidă disputată în martie 2011, 1-0.

Înaintea sa, Adi Mutu marcase în poarta "diavolilor" pe 3 septembrie 2007, în tricoul Fiorentinei (1-1). Avea să fie o lună grozavă pentru Mutu, care, în doar 35 de zile, puncta împotriva rossonerilor, a Romei, a Atalantei și a lui Juventus. 

Doar Andone în ultimii ani

De pe vremea lui Mutu, care înscria constant împotriva lui Juve, Roma sau Milan în perioada Fiorentina, România n-a mai avut mulți fotbaliști care să puncteze împotriva marilor nume din istoria fotbalului european.

Ultimul, Florin Andone, a punctat contra Realului într-un 2-6 din aprilie. Marica (2010) și Tararache (2008) au punctat contra Bayernului, iar Maxim a înscris în poarta Borussiei (2013). 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează