INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GRECIA

Răzvan Lucescu a transferat un jucător suspendat pentru dopaj » Încă nu se poate antrena și are legătură directă cu "Il Luce"

Darijo Srna, Mircea Lucescu şi Cupa UEFA, în 2009, după 2-1 în finală cu Werder Bremen // Foto: Reuters
Darijo Srna, Mircea Lucescu şi Cupa UEFA, în 2009, după 2-1 în finală cu Werder Bremen // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 24 mai 2018 11:18

Darijo Srna, fostul căpitan al naționalei Croației, l-a avut 12 ani antrenor pe Luce la Șahtior. Prins pozitiv la un steroid anabolizant, a fost exclus din fotbal 17 luni.

Pentru Mircea Lucescu, Darijo Srna a fost cel mai important jucător. Nu cel mai bun, dar cel în care a avut încredere absolută, căpitanul și liderul lui Șahtior. Și croatul l-a răsplătit întotdeauna, dedicându-se total echipei. El a fost unicul care a rezistat 12 ani alături de Luce. A rămas 15 ani la portocalii, părăsind însă Ucraina cum nu se aștepta nimeni. După un scandal de dopaj.

Se va putea antrena din 22 iunie

Pe 22 martie 2017, a fost depistat pozitiv în afara competiției: luase dehidroepiandrosteron, un steroid anabolizant. A fost suspendat 17 luni, sancțiunea expirând pe 22 august. Atunci va putea juca. Va avea dreptul să se antreneze din 22 iunie.

La 36 de ani, fundașul dreapta nu s-a retras. Și nici nu o face. A refuzat să renunțe la fotbal suspendat pentru dopaj.

De la Mircea, a trecut la Răzvan Lucescu. Srna s-a înțeles cu PAOK Salonic pentru un contract pe un an, cu opțiune pentru încă un sezon suplimentar. 

134 de selecții are Darijo Srna la naționala Croației (2002-2016), pentru care a marcat 22 de goluri

536 de meciuri a jucat Srna la Șahtior (2003-2017); fundașul dreapta a înscris 49 de goluri la "mineri"

27 de trofee a cucerit croatul la Șahtior (inclusiv 10 titluri); cel mai important a fost Cupa UEFA, în 2009

"Nu am vrut să-mi închei cariera la tribunal. Pentru familia mea, pentru fani, voi mai juca fotbal un an" Darijo Srna, apărător PAOK

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
gicab
gicab  •  24 Mai 2018, 12:44

Titlul suna a ghicitoare...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează