INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Rednic se revoltă după ce a fost îndepărtat de la Standard: ”Preşedintele vrea o marionetă!”

Rednic l-a folosit pe Cristea în 8 meciuri, dar numai trei ca titular. Iar pe Țucudean l-a titularizat o dată în 11 partide
Rednic l-a folosit pe Cristea în 8 meciuri, dar numai trei ca titular. Iar pe Țucudean l-a titularizat o dată în 11 partide

Articol de - Publicat miercuri, 29 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 28 mai 2013 19:22

Antrenorul de 51 de ani susţine că şeful clubului, Duchatelet, ”nu are nevoie de un tehnician bun, ci de unul care să-l aprobe şi să facă ce-i spune”.

De luni, de cînd preşedintele Roland Duchatelet i-a comunicat că nu va mai continua pe banca lui Standard, Mircea Rednic e un pachet de nervi. După ce a prins Europa League, nu poate accepta că motivul îndepărtării sale îl poate reprezenta introducerea lui Adrian Cristea (64) în derby-ul cu Anderlecht (0-2) din play-off: "Dacă asta-i explicaţia lui Duchatelet, atunci există un singur cuvînt: penibil!".

Tehnicianul român, 51 de ani, are o cu totul altă variantă. "Preşedintele nu are nevoie de un antrenor bun, ci de o marionetă care să-l aprobe şi să facă ce îi spune. Eu plătesc acum pentru că n-am acceptat să iau lecţii de la el şi am refuzat intervenţia unor oameni din club", a declarat Rednic cotidianului Het Laatste Nieuws.

"Puriul" e deranjat inclusiv de faptul că Duchatelet l-a înlocuit cu un no name, Guy Luzon, nepotul preşedintelui federaţiei israeliene, care nici nu cunoaşte fotbalul belgian: "Înţelegeam dacă în locul meu era adus Vercauteren. Sau Rene Girard. Sînt antrenori de top. Dar să fiu comparat cu antrenorul de tineret al Israelului mi se pare umilitor!".

"A insistat cu non-valori"
Duchatelet a recunoscut în La Derniere Heure că a renunţat la Rednic, "unul dintre cei mai buni antrenori din Beglia", fiindcă nu i-a făcut pe plac: "Cei doi fotbalişti pe care i-am adus, Reza şi Ono, sînt excelenţi. Dar el a insistat cu non-valori". Adică Ţucudean şi Cristea. "Iar pentru că s-a încăpăţînat să-i utilizeze, colaborarea a devenit dificilă. Am decis raţional".

"Dacă nu lua jucători români în Belgia, Rednic era şi acum antrenor la Standard. A dus echipa mai sus decît a luat-o" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
adrimic
adrimic  •  29 Mai 2013, 11:56
Postat de bibiloiu pe 29 Mai 2013, 09:48

Presedintele vrea un antrenor de caracter, borfasule....................

:)) lol.. borfas.. ceva detalii dece borfas, ai? tu? mai mult de a da din degete comentand stupid pe ghesepe.. poti? ceva realizari macar la fel ca si "borfasul"? vorbiti sa nu adormiti...

cpt.ahab
cpt.ahab  •  29 Mai 2013, 10:09
Postat de vladutz13 pe 29 Mai 2013, 01:20

Din start Rednic s-a riscat enorm aducand romani.... s-a expus inutil, cu niste fotbalisti care nu aveau cum sa fie decisivi. Cristea e un expirat, Tucudean in cel mai bun caz un fotbalist de viitor... uitati ca de exemplu Dan Petrescu nu a mai adus niciun roman la Dinamo Moscova. Olaroiu desi e un zeu, a adus doar pe Radoi in 4 ani. Totusi, Standard nu joaca prea bine, jocul nu s-a imbunatatit semnificativ dupa venirea lui Rednic... asta e problema uriasa. Ca nu era prost ala sa-l dea afara daca mergea treaba... chiar daca voia o marioneta.

Din pacate, nu numai Rednic e de blamat pentru aducerea romanilor. Orice antrenor roman care prinde un contract pe afara e asaltat apoi de cei din tara: impresari, jucatori, conducatori. "Hai, nea Icsulica, ajuta-ma! Ia-mi-l pe Cutarica, avem nevoie de bani la club etc". Cine-i slab, se curata!

bibiloiu
bibiloiu  •  29 Mai 2013, 09:48

Presedintele vrea un antrenor de caracter, borfasule....................

Vezi toate comentariile (6)
Comentează