INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ROMÂNIA

Românul antrenat de "Il Luce" și Christoph Daum: "Pe nea Mircea Lucescu l-aș pune pe primul loc"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 iulie 2016 18:29

Sergiu Radu, 38 de ani, a fost antrenat de-a lungul carierei de antrenori celebri printre care Mircea Lucescu și Christoph Daum, actualul selecționer al României.

"Am fost antrenat în Germania de Magath, de Daum, de antrenori la modă. Dar făcând o comparație între ei și Mircea Lucescu, pe nea Mircea l-aș pune pe primul loc. Nea Mircea știa să-și apropie jucătorii, avea un caracter deosebit.

Amândoi sunt foarte profesioniști. Au viziuni diferite de a vedea fotbalul și au avut succes fiecare. Amândoi sunt buni motivatori și pregătesc foarte bine meciurile. Poate nea Mircea pregătește și mai bine meciurile", a spus Sergiu Radu la Dolcesport.

Mircea Lucescu a împlinit astăzi 71 de ani.  Tehnicianul are 12 titluri de campion în carieră, opt în Ucraina, două în Turcia şi două în România.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
883758598355956
Adrian Fulgos  •  29 Iulie 2016, 20:22

Lucescu a ajuns la un statut unde nu mai poate sa se mînjească. Nu trebuie sa te intorci in mocirlă ca sa ajuti România. Faptul ca are un nume respectat, faptul ca promoveaza tot ce este românesc de calitate ajuta mai mult România decit daca s-ar intoarce. Exemple cu duiumul: Marica, Stoican, Rat. Cum au plecat de sub tutela lui s-a ales praful. Nu ar putea face nimic la nationala, asa cum nici Daum si nici Mourinho nu ar putea face nimic. Nationala are nevoie de centre de excelenta, de pepiniere de copii educati in spirit si talent. Nu poti selecta daca nu ai de unde. Si Lucescu stie asta mai bine ca oricine.

nope
nope  •  29 Iulie 2016, 19:36
Postat de ovidiu_3003 pe 29 Iulie 2016, 19:30

...da ...eu am o parere diferita de a lui S.Radu ...luce care in b ne duce nu ajuta cu nimic fotbalul romanesc ...pe cand Daum s a inhamat la o treaba foarte grea ...vrea sa scoata fotbalul romanesc din mocirla ...

daum era somer , nu-l voia nimeni . lucescu e dorit si platit cu bani multi ca sa antreneze. pentru daum ocazia asta a fost ca un colac de salvare. lucescu, la varsta lui ,la ce sa mai vina in mizeria din fotbalul romanesc , pe bani mai putini si ca sa aiba parte de scandaluri cu alde becali ca nu-i vopseste jucatorii etc ?

nope
nope  •  29 Iulie 2016, 19:31

normal ca la fiecare articol despre Mircea Lucescu se gasesc hateri si frustrati sa-l comenteze de rau . Mircea lucescu mi se pare cel mai bun antrenor pe care l-a dat Romania (atentie romania nu ungaria ) . Un antrenor capabil sa faca performante mai peste tot pe unde a fost . I-a lipsit poate doar curajul de a mai incerca la echipe mari dupa experienta Inter. Sunt sigur ca ar fi facut performante si intr-un campionat mai puternic.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează