INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  NAȚIONALA

Șocul pe care l-a avut la națională un stranier român: "Unii consumau bere și vin după antrenament, nu m-am simțit integrat"

Foto: Gazeta Sporturilor
Foto: Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 octombrie 2017 14:05

Mijlocașul român Maximilian Nicu (34 de ani) a povestit într-un interviu acordat pentru site-ul Federației Germane care a fost motivul pentru care nu s-a intergrat la echipa națională.

Max Nicu susține că stilul său disciplinat nu se potrivea cu atitudinea pe care o afișau coechipierii săi "tricolori".

"Am avut probleme cu mentalitatea lor. Acolo jucau staruri precum Mutu la echipa națională, care aveau succes la nivel internațional cu echipele de club. Nu m-am simțit integrat.

Am fost poreclit "germanul" pentru că eram mereu punctual la masă și aveam un stil de viață profesionist. Alții beau bere și vin după antrenamente.

Sunt foarte recunoscător pentru cele trei meciuri pe care le-am jucat pentru naționala României. Dacă privesc în urmă, a fost doar vina mea că nu am jucat mai multe meciuri la națională", a povestit Max Nicu pentru dfb.de.

Max Nicu a avut doar trei apariții în tricoul echipei naționale și doar două dintre acestea au fost în meciurile oficiale: în 2009, în campania de calificare pentru Campionatul Mondial, în meciurile cu Austria (1-2) și Franța (1-1).

Pe lângă faptul că și-a petrecut o mare parte a carierei la cluburi germane, printre care se numără Hertha Berlin, Freiburg și TSV 1890 Munchen, Max Nicu a jucat timp de jumătate de sezon și în România, la U Cluj, însă nu are amintiri prea plăcute din acea perioadă.

"A fost un an foarte interesant. Nivelul nu este foarte ridicat, iar condițiile nu se pot compara cu cele de la standardele germane. Stadioanele sunt vechi și distruse. Primești echipamente de antrenament care în mod clar au fost purtate cu mult timp înainte. Cluburile nu au bani să cumpere echipamente noi.

Apoi eram nevoiți să mergem cu maşina jumătate de oră pentru a ajunge la terenul de antrenamente şi găseam acolo o zonă mai bună de scăldat. La aceasta se adaugă şi infrastructura. Uneori am mers opt ore pe drum la un meci din deplasare, care a avut loc la numai 300 de kilometri, pentru că nu exista nici o autostradă", a adăugat mijlocașul.

În prezent, Max Nicu este legitimat la gruparea de liga a treia Unterhaching.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
balauru48
balauru48  •  29 Octombrie 2017, 19:23
Postat de daweroirl pe 29 Octombrie 2017, 18:42

pai ai vazut roman pe care sa nu il supere adevarul ?

Ala e gigist, nu e roman. Oops, si tu la fel...

balauru48
balauru48  •  29 Octombrie 2017, 19:22
Postat de danut1971 pe 29 Octombrie 2017, 18:57

cine vorbeste epava max nicu daca era fotbalist bun juca la o echipa mare dar asa a jucat numai la echipe mici asa ca punct nu cred nimic din ce spune acest antiroman

Ba prostalaule, de Herta Berlin ai auzit?

danut1971
danut1971  •  29 Octombrie 2017, 18:57

cine vorbeste epava max nicu daca era fotbalist bun juca la o echipa mare dar asa a jucat numai la echipe mici asa ca punct nu cred nimic din ce spune acest antiroman

Vezi toate comentariile (6)
Comentează