INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Standard - Mechelen 3-2 » Fanii de la Liege sunt înnebuniți după Răzvan Marin: "Războinicul nostru, preferatul publicului"

Articol de - Publicat duminica, 04 martie 2018 12:07

Hat-trick de pase decisive pentru "tricolor", care are 11 assisturi la Standard în acest sezon, 7 numai în campionat. "Dacă ar fi transformat penaltyul, ar fi fost chiar meciul ideal pentru Marin", a comentat cotidianul belgian L'Avenir.

Acum, după ce golgeterul Orlando Sá s-a transferat în China, Răzvan Marin a rămas liderul lui Standard. Cel mai bun jucător, cel mai influent, cel care conduce jocul și care execută toate fazele fixe. La doar 21 de ani, la numai primul său sezon complet în Belgia.

Sâmbătă seară, fanii roș-albilor i-au scandat numele, iar la sfârșit mijlocașul și-a făcut un selfie cu suporterii, având un mic banner în spate. Pe care scria Marin 18 și pe care era desenat un buldog. Răzvan "buldogul".

Mesajul galeriei din Liège pe Twitter: "Ce meci, războinicul nostru. Trei assisturi. O calitate de pasă perfectă, un vânător al balonului. Preferatul publicului". Omul partidei la 3-2 cu Mechelen.

Marin este cel mai bun pasator al lui Standard. Cu "hat-trick-ul" din acest week-end, are 7 assisturi numai în Jupiler League. Plus alte 4 în Cupa Belgiei. "Dacă ar fi transformat penaltyul, ar fi fost chiar meciul ideal pentru Marin", a comentat cotidianul L'Avenir.

Era însă deja 3-2 în minutul 79, când portarul i-a ghicit colțul la 11 metri. Standard a câștigat și e pe locul 6, ultimul de play-off, cu doar o etapă de jucat din sezonul regulat.

6 goluria strâns Răzvan Marin la Standard Liège în 31 de meciuri în acest sezon

Bölöni, două goluri în minus față de Standard

Fără Loți Bölöni, suspendat la ultimele două meciuri din sezonul regulat, Antwerp a câștigat acasă cu Eupen (2-0), lanterna roșie. Însă, aflată pe locul 7 (primul sub linia play-off-ului, tot cu 41 de puncte, dar cu două goluri în minus față de Standard), are șanse mici să rămână în cursa pentru titlu și cupele europene. În ultima rundă, joacă pe terenul lui Anderlecht, în timp ce echipa lui Marin are deplasare la Oostende, fără speranțe la play-off.

Roti are 4 goluri în ultimele 6 etape

Mouscron cade tot mai mult, a ajuns pe locul 14, după a 15-a înfrângere (a 7-a în ultimele 9 etape), dar Dorin Rotariu joacă bine și marchează. Împrumutat de Bruges până la sfârșitul stagiunii, atacantul a înscris sâmbătă al 6-lea gol din acest campionat. Din 26 ianuarie, a adunat 4 goluri și două assisturi în 6 etape.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
maxp
maxp  •  04 Martie 2018, 20:48
Postat de onduku pe 04 Martie 2018, 12:46

L-am vazut, nu face nimic fenomenal, poate la Anderlecht sau Brugge nici n-ar juca. Desigur totusi ca Standard e aproape o echipa de nivelului CFR-ului, putin peste Craiova. Centrari din corner, astea-s mari realizari.. Claudiu Niculescu putea sa dea gol usor din lovitura libera, dar chiar si asa a fost chemat la nationala des pentru fotbalul mare? Numai ii faceti rau, il ridicati in slavi. Prin Anglia sa stiti ca exista si islandzi care joaca peste micul Marin. Si vorbim de Premier League, nu de Belgia. Astea sunt stiri? FANI INNEBUNITI, avem orgasm? Ati putea numai sa anuntati ce a facut, asa se face presa. Ca daca era intr-o liga de top, mai ziceam... Sa fi fost intr-un derby din Manchester!

Daca nici asta nu e fotbalist, aveti si voi o problema. Sigur, in masura in care se poate vorbi de fotbalisti romani, daca tu vrei sa vorbesti de Manchester, normal ca probabil esti nemultumit.

cry_67
cry_67  •  04 Martie 2018, 14:02

BRAVO RAZVANE!!! Tineri ca tine avem nevoie!!!! - Marin - Roti - Coman - Vlad - Tanase - Benzar - Costache - Ionita - Baluta - Mitrita - Bancu - Morusan - Dudea -Popa - Popescu; etc... HAI BAIETI!!!! Doamne ajuta sa revina fotbalul nostru unde trebuie sa fie, cu acesti tineri jucatori, de perspectiva!!! TREBUIE SA LE DAM CREDIT LA NATIONALA!!!!!! NU PUTEM STA NUMAI IN "Glorii" de 30-33 de ani!!!!!!!!!!!

481667088683484
Viorel Balaceanu  •  04 Martie 2018, 13:49

Si eu sunt de parere ca a bate cornere [chiar daca o faci bine] nu inseamna ca ai facut treaba cea mai grea !Pai atacantul ala care o baga in poarta din pozitii grele inseamna ca este omul care merita laudele.Aaaaa,daca dai pase filtrante,daca pui in situatie clara de gol un coechipier atunci poti spune ca ai avut rolul principal.Adica daca intr-un meci bat 7 cornere si se dau 4 goluri inseamna ca esti vedeta meciului ?Sa fim seriosi !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează