INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANALIZĂ

Sub lupa lui "Piți" » Fostul selecționer l-a analizat pe Ianis Hagi și anunță: "Eram cu ochii pe el de câțiva ani"

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 octombrie 2016 13:45

Victor Pițurcă l-a analizat pe Ianis Hagi și dezvăluie că el îl remarcase pe fiul "Regelui" de foarte mult timp. I-a făcut și o descriere. 

"Mie mi se pare extraordinar, adică eu eram cu ochii pe el de-acum câțiva ani și am spus că va ajunge un fotbalist mare. Ei, bine, nu prea mi-a plăcut în momentul când a fost transferat la Fiorentina. Cel puțin eu, din afară, mi-aș fi dorit să mai joace la Viitorul, fiindcă avea nevoie să joace la nivelul ăsta, însă e un jucător plin de calități. Lovește mingea cu ambele picioare, joacă poziție viitoare foarte rapid, ceea ce nu făcea Gică. În schimb, are probleme fizice, la forță. Gică avea forță formidabilă. Ianis nu are, dar aici se poate lucra", a declarat Victor Pițurcă la DigiSport.

...despre calitățile sale: "E mai fin decât Gică Hagi. Gică, în general, avea și o tehnică foarte bună. Se remarca prin forță și prin lovirea mingii, dar Ianis, în schimb, joacă foarte bine pentru ceilalți din jurul lui, ceea ce Gică, nu făcea, când era tânăr. I-a trebuit mult timp să treacă, să ajungă să joace de maniera asta la maturitate, de-abia după ce a venit la Galatasaray.

În schimb, Ianis vede faza cu câteva fracțiuni de secundă înainte, ceea ce e foarte important pentru un jucător, iar mingea se duce exact acolo unde trebuie".

...despre Viitorul său: "Poate fi acel creator care i-ar trebui echipei naționale, dar are nevoie să joace. La Fiorentina nu cred că poate să joace în momentul ăsta, fiindcă Fiorentina dispune de jucători foarte buni. La Primavera joacă, însă e nevoie de mult mai mult ca să poată să facă saltul la echipa națională, nu poți să aduci un jucător care joacă la Primavera la echipa națională, acest lucru e foarte clar. Dar, din punctul meu de vedere, Ianis nu avea voie să lipsească de la celelalte loturi, aici sunt de acord cu Gică".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
ion2010
ion2010  •  16 Octombrie 2016, 20:21
Postat de brutusp pe 16 Octombrie 2016, 14:16

S-au închis toate cazinourile și nu am auzit eu? Asta de vreo 2 săptămâni tot își dă cu părerea despre orice tine de fotbal. Sa ii ia cineva cadou o pereche de zaruri, poate își găsește ocupație.

Trantore, "ăsta", asa cum il numesti tu, a calificat Romania la 2 turnee finale spre deosebire de tine care esti un hater prefabricat

brutusp
brutusp  •  16 Octombrie 2016, 14:16

S-au închis toate cazinourile și nu am auzit eu? Asta de vreo 2 săptămâni tot își dă cu părerea despre orice tine de fotbal. Sa ii ia cineva cadou o pereche de zaruri, poate își găsește ocupație.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează