INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CUPA FRANȚEI, GRANVILLE (D4) - BORDEAUX 2-1

Un fost jucător român al Oțelului a eliminat-o pe Bordeaux din Cupa Franței cu o echipă din liga a 4-a!

Articol de - Publicat luni, 08 ianuarie 2018 12:42

De fiecare dată când US Granville face performanță în Cupa Franței, are un român în echipă. În 2015-2016, revelația din Normandia, atunci în liga a cincea, a ajuns până în "sferturile" competiției, eliminată la limită de Marseille (0-1) după un meci încins disputat pe teren neutru, la Caen.

Fundaș central era Marius Mușină, 34 de ani, care a crescut la juniorii Gloriei Bistrița, coleg cu Sânmărtean, dar care nu reușise să treacă de divizia a 3-a acasă. În Hexagon, își câștiga existența ca zidar. S-a remarcat în acel sezon formidabil cu Granville.

S-a săturat să nu fie plătit în România

Două stagiuni mai târziu, USG (D4) s-a întors să ia cu asalt Cupa. Și îl are în formație pe Sorin Cucu. Fundaș stânga, are 27 de ani, fiind în lotul Oțelului în 2010-2011, când a cucerit titlul (împrumutat la Tulcea după tur), și debutând ulterior în Liga 1.

Supărat să mai piardă timpul neplătit în România, a plecat și el în Franța. S-a antrenat la un moment dat la Pont de Roide (D6), din 2015 a avansat la Belfort (National, D3), iar azi e la Granville.

Au sărbătorit la cazinoul președintelui

Duminică, a intrat în minutul 72 pe teren. Și, cu gălățeanul pe partea stângă, locul 11 din National 2 a întors partida cu Bordeaux. De la 0-1 la 2-1! Martinet a egalat în ultimele secunde ale timpului regulamentar (90+4), în timp ce Douniama a transformat penaltyul calificării în prelungiri (103).

Victoria au sărbătorit-o la Purple, un cazino din localitate deținut de președintele clubului, Dominique Gortari. "Cred că mă voi vopsi blond", s-a amuzat antrenorul Johan Gallon sub efectul șampaniei. Fostul mijlocaș de la Caen, 39 de ani, o pregătește din 2013 pe Granville. El este maestrul revelației normande. 

9 meciuri 
a jucat Sorin Cucu în Liga 1 la Oțelul Galați: 7 în sezonul 2012-2013 și două în 2014-2015

3 eliminați a avut Bordeaux în meciul cu Granville: Sabaly (86), Carrique (102) și Plašil (110)

"Acesta este rezultatul a multor ore de muncă. Le-am spus băieților: «Sunteți enormi!»" Johan Gallon, antrenor US Granville

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează