INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Unul dintre adversarii lui Mircea Lucescu anunță: "Nu-i pot ura succes"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 11 august 2017 09:43

Șevcenko, selecționerul Ucrainei, echipa contra căreia Il Luce va debuta ca antrenor al Turciei, spune că îl respectă foarte mult. În jocul de pe 2 septembrie ar putea reveni Arda Turan, convins de Lucescu!

Mircea Lucescu debutează oficial ca selecționer al Turciei într-un meci de foc. Pe 2 septembrie, va înfrunta Ucraina, dar și un fost adversar din perioada petrecută la Donețk. Andrei Șevcenko, aflat pe banca tehnică a reprezentativei Ucrainei i-a trimis, prin intermediul jurnalului Fotomac, un mesaj antrenorului român.

"Am un mare respect pentru el, a marcat extraordinar istoria lui Șahtior. Îi voi ura succes la prima noastră revedere, dar sper să nu-l aibă decât din meciul următor, cu Croația", a declarat fostul câștigător al "Balonului de Aur".

"Am nevoie de tine!"

Contra Ucrainei, Il Luce îl va avea la dispoziție pe căpitanul Semilunei. Arda Turan a fost convins să revină asupra hotărârii de a nu mai răspunde convocărilor, după ce a agresat un ziarist turc, care îl criticase pentru evoluțiile slabe la "națională".

"Trebuie să uiți trecutul. Voi readuce respectul și dragostea la lot. O să unesc această echipă. Tu ești căpitanul ei și nu cred că trebuie să îți spun câtă nevoie am de tine", i-a zis Luce, în discuția între patru ochi purtată în Barcelona.

"Atitudinea și implicarea pe care mi le-a arătat m-au convins să-mi schimb decizia", admite Arda, a cărui suspendare temporară va fi ridicată de președintele federației. 

3 sezoane, între 2009 și 2012, l-a avut Mircea Lucescu la Șahtior adversar pe Șevcenko în duelurile contra lui Dinamo Kiev, Andrei marcând un singur gol

"Lucescu a contribuit semnificativ și la ridicarea nivelului fotbalului din Ucraina, lansând foarte mulți jucători pentru echipa națională"
Andrei Șevcenko, selecționerul Ucrainei

Se întoarce la Galata?

Turcii speră chiar la mai mult în privința lui Arda. Să se întoarcă definitiv la Istanbul și să fie iar căpitanul lui Galatasaray. Președintele Dursun Ozbek și-a trimis emisarii să discute cu Turan la Barcelona și cu agentul său.

Mijlocașul de 30 de ani vrea să plece de pe Camp Nou, dar mai există și varianta revenirii la Atletico. Galata l-ar transfera pe Turan sub formă de împrumut și îi va da un salariu net anual de 4 milioane de euro. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
miki123
miki123  •  12 August 2017, 00:14
Postat de bakunin pe 11 August 2017, 22:28

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bakunin
bakunin  •  11 August 2017, 22:28
Postat de Pompiliu Bota pe 11 August 2017, 13:47

Asa e, Luce era un lansator sef, a lansat toate nulitatile ca sa nu selectioneze campionii Europei de la Steaua !

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cneius
cneius  •  11 August 2017, 15:23

"Tu ești căpitanul ei și nu cred că trebuie să îți spun câtă nevoie am de tine", i-a zis Luce, în discuția între patru ochi purtată în Barcelona. Daca a fost intre patru ochi cum de gsp e la curent cu ceea ce s-a discutat ???

Vezi toate comentariile (6)
Comentează