INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

UPDATE Mutu: "Negociez cu Chelsea, vreau să ajungem la o înţelegere"

Una din proprietăţile lui Mutu de la Miami, vila de pe Alhambra Circus (foto: Libertatea) +2   FOTO
Una din proprietăţile lui Mutu de la Miami, vila de pe Alhambra Circus (foto: Libertatea)

Articol de GSP - Publicat joi, 08 martie 2012 00:00 / Actualizat joi, 08 martie 2012 16:41

UPDATE În urmă cu cîteva momente, Adrian Mutu a venit cu cîteva precizări. "Durează de şapte ani ceea ce spuneţi voi. Încerc să negociez cu Chelsea, vreau să ajungem la o înţelegere. Am avut deja cîteva negocieri, procesul continuă. Pe 15 martie va fi apelul", a declarat Mutu pentru Realitatea TV.

UPDATE Ioan Becali a vorbit la Versus, pe GSP TV, despre despăgubirea de 17 milioane de euro pe care Adrian Mutu va trebui s-o plătească lui Chelsea: "Dacă Chelsea ar fi vrut să-i facă rău lui Mutu, i-ar fi făcut de mult. Nu se poate să se dea o asemenea sentinţă, avem avocaţi buni. Avem aşi în mînecă. Şi FIFA şi UEFA, şi TAS-ul au slăbiciunile lor, dar noi vrem pace, nu vrem să detonăm bombe.
Ceva peste 1 milion de euro va fi suma pe care Mutu o va plăti în final".

Adrian Mutu este la mare ananghie. Condamnat în 2008 să achite 17 milioane de euro lui Chelsea din cauza scandalului de dopaj din 2004, în urma căruia a fost concediat de clubul englez, atacantul român (33 de ani) a pierdut şi ultima cale de atac.

După TAS, apoi Curtea Supremă din Elveţia, şi Tribunalul Districtului de Sud din Florida s-a pronunţat în defavoarea sa. ”TAS a luat hotărîrea corectă, Mutu şi-a încălcat contractul după ce Chelsea plătise o sumă importantă pentru el. Clubul trebuie să primească daune”, şi-au  justificat decizia judecătorii americani. ”The Blues” l-au cumpărat pe Mutu în 2003 de la Parma, cu 22 de milioane de euro, dîndu-l afară în octombrie 2004 după ce a fost depistat pozitiv la un control făcut în septembrie. El a fost suspendat şi 7 luni.

Întrucît nu dispune de cele 17 milioane de euro, Mutu este obligat să renunţe la proprietăţile pe care le posedă în SUA, la Miami, statul Florida. Fie le va vinde direct pentru a plăti din sumă, fie îi vor fi confiscate de autorităţi, care ar prelua controlul privind acoperirea despăgubirii.

2,4 milioane de euro este valoarea aproximativă a caselor deţinute de Mutu în SUA

Acum doi ani, ”Briliantul” a fost sfătuit să se înţeleagă cu Chelsea. Vezi aici delaraţiile şefului TAS. Degeaba. Şi, cum cazul tergiversa, gruparea din ”Stamford Bridge” a căutat la un moment dat să obţină suma compensatorie de la Livorno şi Juventus, cluburile pe unde a trecut Adrian după expirarea suspendării. Cu atît mai mult cu cît torinezii au primit ulterior 8 milioane de euro din vînzarea lui la Fiorentina. Citeşte aici despre decizia de atunci a londonezilor. Ulterior, ei au insistat să scoată banii numai de la jucător.

SINGURA SCĂPARE: SĂ SE RETRAGĂ!
Rămas fără nici o variantă de recurs, Mutu nu mai are decît o soluţie pentru a nu plăti despăgubirea. Anume, să se retragă. El este condamnat s-o compenseze pe Chelsea doar cît este în activitate. În cazul în care ar renunţa la carieră, va scăpa.
Acum, la Cesena este plătit cu 1,5 milioane de euro pe sezon. În vară are toate şansele însă să ajungă liber. În contract are o clauză prin care este specificat că va fi eliberat dacă echipa va retrograda. Ceea ce  devine tot mai previzibil: trupa condusă acum de Beretta e pe penultimul loc după 26 de etape, cu 17 puncte, la 12 de salvare.

12 milioane de euro este averea estimativă a lui Mutu, însă nu în bani lichizi, ci în diverse proprietăţi din Miami, Londra, Ibiza, plus un yaht şi mai multe maşini scumpe

Adrian Mutu
- Născut pe 8 ianuarie 1979 la Călineşti (Argeş)
- A jucat la FC Argeş, Dinamo, Inter, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena
- A înscris 179 de goluri în 441 de partide jucate la echipele de club în toate competiţiile
- Are 34 de goluri în 73 de meciuri disputate pentru ”naţionala” României (debut în 2000)
- Este căsătorit cu Consuelo, cu care are două fetiţe. A mai fost însurat cu Alexandra Dinu, cei doi avînd un băiat

 

 

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (29)
staneang
staneang  •  09 Martie 2012, 01:26
Postat de sorynsib pe 08 Martie 2012, 19:22

doar atat SUNT FERICIT UN JEG CARE TREBUIE SA PLATEASCA...cine este acest mutu ??????????????

Acest Mutu e cel mai eficace jucator al nationalei Romaniei din ultimii ani(na ca ai aflat acum).Cat priveste viata lui personala,nu ma intereseaza catusi de putin.

feb11
feb11  •  08 Martie 2012, 23:43

Comentariul tău..CASTIGA BANI STAND PE NET! Google castiga miliarde de dolari anual din reclama fara sa imparta nimic cu noi. Insa din 9 aprilie 2012, noul motor de cautare WAZZUB va oferi 50% din profituri utilizatorilor!!! . Inscrie-te acum GRATUIT folosind acest link: ://signup.wazzub.info/?IrRef=13c38701

mesterumanole82.wordpress.com
mesterumanole82.wordpress.com  •  08 Martie 2012, 19:56

tired to waste money on sport bets ? try this ://mesterumanole82.wordpress.com/

Vezi toate comentariile (29)
Comentează