INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PERTH GLORY

VIDEO Debut nefericit pentru Lucian Goian la noua echipă! Autogol în meciul cu Sydney + mesajul pe care i-l transmite un fan român :D

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 martie 2017 16:39

Lucian Goian a debutat astăzi pentru Perth Glory, la meciul de pe teren propriu cu Sydney FC. Un microbist român, Bogdan Dana, a asistat la acest joc, terminat cu victoria formației oaspete la un scor categoric, 3-0.

VEZI VIDEO

Partida nu va fi uitată de Lucian Goian, nu doar pentru că a fost cea în care a debutat, ci și pentru că a înscris în propria poartă în minutul 38.

Fostul fundaș al lui Dinamo a lovit prost mingea cu genunchiul și a trimis-o în plasă.

Era 1-0 pentru oaspeți, care au mai punctat de două ori până la final. O'Neill a făcut 2-0 în minutul 41, iar Bobo, atacant trecut pe la Beșikaș a făcut 3-0 după pauză.

Povestea trimisă de Bogdan Dana redacției noastre:

"Am ajuns la stadion cu cam o oră înainte de începerea meciului, vremea a fost superbă pentru fotbal... L-am văzut pe Lucian Goian la încălzirea, am scos steagul românesc și l-am fluturat, ba chiar l-am agățat peste reclamele din partea de jos a peluzei.

Lucian m-a reperat și el, mi-a făcut semn cu mâna și a răspuns la salutul meu. Am fost atenționat de un steward că nu pot lăsa steagul acolo când începe transmisia meciului.

Meciul a început, Lucian a jucat în fața fundașilor centrali, ca închizător, ceva cum juca Gâlcă la Steaua și la națională. A început foarte bine. La un corner o deviere nefericită chiar din piciorul lui Goian scorul a devenit 1-0 pentru Sydney...

Mi-a plăcut prestația lui, având în vedere că este nou la echipă. Am fost foarte încântat când am citit ziarul local despre transferul lui. Am discutat cu mai mulți suporteri locali în tren după meci, le-am spus de unde sunt și toți mi-au zis că a făcut un meci bun, dar a avut ghinion.

L-am întrebat după meci dacă i-a reproșat cineva ceva pentru acel gol. Mi-a zis că nimeni nu i-a zis nimic. Am stat de vorbă cu Lucian după meci și a fost foarte amabil și modest.

Mi-a zis că e greu să facă o comparație cu alte campionate, dar lui i se pare un nivel destul de bun în Australia.

Azi au fost 10.097 spectatori la meci, îmi amintesc că la FCSB (ce ciudat sună în loc de Steaua) la partida cu CFR Cluj se consideră îmbucurător că au fost 6000 de oameni la meci. Au mai fost 2 români care au stat de vorbă cu Lucian după meci. Și ei aveau un steag românesc. Lucian a fost foarte amabil și a cedat cererii celorlalți români de a le da lor tricoul lui ca amintire.

Mă gândeam ce mică ajunge lumea datorită publicațiilor sportive urmărite de toți românii din afara țării. Chiar am scris un articol despre regretatul Didi Prodan și primul comentariu acolo aparținea unui prieten din copilărie cu care am fost la meciul Steaua - Rangers. Acum prietenul meu e stabilit în Germania și nu l-am mai văzut de cel puțin 15 ani.

Revenind la articol aștept un email de la Lucian Goian. Are cartea mea de vizită, voi merge la meciuri în continuare, el are un contract pe teren scurt aici, numai până la încheierea campionatului.

Îi doresc mult succes! Bine ai venit la Perth, Lucian Goian! Sperăm că rezultatele bune vor veni de acum pentru Glory", sună pe scurt mesajul trimis de fanul român din Australia.

Citește și: Scrisoarea emoționantă a unui român din Australia la moartea idolului său: "Daniel, cât de mult regret că n-am mai rămas atunci..."

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează