INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ESPANYOL - REAL SOCIEDAD 0-5

VIDEO Dezastru! Gâlcă va fi probabil concediat de la Espanyol după a 7-a înfrîngere în 11 meciuri jucate în două luni

Ziariștii catalani susțin că Gâlcă va fi probabil concediat și înlocuit cu Caparros
Ziariștii catalani susțin că Gâlcă va fi probabil concediat și înlocuit cu Caparros

Articol de , - Publicat marti, 09 februarie 2016 00:00

Aseară, fanii au părăsit stadionul la zece minute după pauză, strigînd "Fuera!" și fluturînd batistele albe. Era al 9-lea joc la rînd fără victorie. Antrenorul român, numit pe 14 decembrie, va fi înlocuit cu Joaquin Caparros, contactat de șefii clubului imediat după meci.

O imagine a durerii, a disperării, asta era Costel Gâlcă aseară. Parcă tot cerul se prăbușise pe el. Privea în gol, fără reacție, ca un om pierdut, puternic afectat psihic. Totul se terminase. Și meciul, un umilitor 0-5 chiar acasă, în fața lui Real Sociedad, și aventura sa la Espanyol. Care a durat mai puțin de două luni.

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Început surprinzător

Totuși, startul a fost neașteptat de bun. Prezentat pe 14 decembrie, în aceeași zi în care fusese demis precedentul antrenor, Sergio Gonzalez, ex-stelistul a învins de două ori la rînd, într-o explozie de entuziasm.

Două victorii, ambele acasă, una în Cupă, alta în campionat, și ziarele catalane vorbeau de "efectul Gâlcă, de stilul său ofensiv care i-a cucerit pe jucători și pe fanii alb-albaștri". Iar acel 0-0 în derbyul cu Barcelona, din 2 ianuarie, după o încleștare agresivă, părea să-i garanteze românului locul la Espanyol.

"Acest Espanyol e acum o catastrofă. Mai slab decît pe vremea lui Sergio. Mai slab chiar și decît Valencia lui Neville"
Emilio Contreras, șeful ediției online Marca

Eroarea cu Arlauskis

Apoi, construcția sa, fără o bază solidă, pentru că nu avea fotbaliști de valoare, s-a fisurat în fiecare etapă, în fiecare zi. N-a mai cîștigat nici o partidă, adunîndu-se în schimb, alarmant, înfrîngerile. Și un joc tot mai neconvingător, cu o apărare transparentă și un atac lipsit de putere.

Mercato nu l-a salvat. Noul proprietar, omul de afaceri chinez Chen Yansheng, i-a adus doar două nume, un portar și un fundaș, pe Arlauskis și Duarte. Iar Gâlcă a făcut o greșeală capitală.

La doar 48 de ore de la transfer, l-a titularizat pe Arlauskis pe "Bernabeu". A pierdut cu 6-0 în fața Realului și, în același timp, a pierdut vestiarul, jucătorii fiind supărați pentru că antrenorul renunțase la Pau Lopez, goalkeeperul crescut la Academia lui Espanyol.

"Nu mai are credit"

Înaintea meciului de aseară, cu Sociedad, Marca titra: "Gâlcă nu mai are credit". Și puțini mai credeau în declarația directorului executiv Robert: "Nu i-am dat un ultimatum tehnicianului nostru. Continuăm cu el". Pe teren, echipa a fost o catastrofă.

După 8 minute, 0-2. Două contraatacuri, din cîteva pase, și Jonathas și Vela au făcut praf și pulbere defensiva catalană. În acea clipă, postul de radio Cadena COPE anunța pe Twitter:

"Dacă pierde, Gâlcă va fi sigur destituit. Espanyol îl pregătește pe Joaquin Caparros"

"Voi fi demis? Orice e posibil"

Nimic nu mergea, alb-albaștrii trăgeau paralel cu poarta, era imposibil să se schimbe ceva. La pauză, Arlauskis a rămas la vestiare, accidentat. Antrenorul a sperat că, apărînd Pau, Espanyol își va reveni. Dar echipa era moartă. Imediat după pauză, în alte 3 minute (52-52), scorul a devenit 0-4. "Fuera, fuera!", strigau fanii, care fluierau zgomotos, fluturau batistele albe și părăseau arena. Se săturaseră. S-a terminat 0-5!

La conferință, Gâlcă a spus: "Nu demisionez! Voi fi demis? În fotbal, orice este posibil". Însă ziariștii din Barcelona sînt convinși că nu va mai primi altă șansă. "Românul are orele numărate. Va fi sigur dat afară", a anunțat Mundo Deportivo. Iar celălalt jurnal catalan, Sport, a dezvăluit: "Noul antrenor va fi Joaquin Caparros. Șefii clubului negociază deja cu el".

56 de zileau trecut de cînd Costel Gâlcă a semnat cu Espanyol

17este locul ocupat de Espanyol acum, la un singur punct deasupra zonei retrogradării (22 de puncte)

5 punctea cîștigat românul din 24 în cele 8 etape disputate; înainte, cu Sergio pe bancă, Espanyol adunase 17 în 15 etape (era pe locul 12)

Gâlcă la Espanyol

Două victorii

15 decembrie  2-1 cu Levante (a, Cupă)
19 decembrie 1-0 cu Las Palmas (a, campionat)

Două egaluri

2 ianuarie 0-0 cu Barcelona (a, campionat)
23 ianuarie 2-2 cu Villarreal (a, campionat)

Șapte eșecuri

30 ianuarie 0-2 cu Sevilla (d, campionat)
6 ianuarie 1-4 cu Barcelona (d, Cupă)
10 ianuarie 1-2 cu Eibar (d, campionat)
13 ianuarie 0-2 cu Barcelona (a, Cupă)
17 ianuarie  1-3 cu Getafe (d, campionat)
31 ianuarie 0-6 cu Real (d, campionat)
8 februarie 0-5 cu Sociedad (a, campionat)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează