Jurnalistă decedată din cauza epuizării. Cazul a fost făcut public după trei ani

Articol de GSP vineri, 06 octombrie 09:43

În România, foarte mulţi oameni preferă să primească un ajutor social de la stat, în loc să muncească, însă în Japonia lucrurile stau diferit. Miwa Sado, o jurnalistă în vârstă de 31 de ani, care lucra ca reporter la postul NHK din Tokyo, a murit din cauză că a muncit prea mult. Aceasta a făcut 159 de ore suplimentare într-o lună şi a decedat din cauza epuizării.



Miwa Sado a murit pe 24 iulie 2013, însă ancheta s-a încheiat în 2014 şi abia acum, în 2017, cazul a devenit public. Conform concluziei inspectorilor de muncă, jurnalista a făcut 159 de ore suplimentare, beneficiind de doar două zile libere în luna anterioară morții sale, iar decesul a fost cauzat de insuficiență cardiacă congestivă.

Miwa Sado a început să lucreze pentru postul de televiziune NHK în 2005, însă a ajuns la Tokyo în iulie 2010. Aceasta era extrem de devotată job-ului ei şi a muncit atât de mult, până când şi-a găsit sfârşitul. Şi stresul a contat foarte mult, însă în zilele noastre probabil nu există un job unde să îţi faci treaba relaxat. NHK a ținut evidența orelor lucrate de Miwa Sado, însă a recunoscut că existau aspecte care necesitau îmbunătățiri.

Părinții jurnalistei suferă şi acum după fiica lor, care a decedat la o vârstă atât de tânără. "Chiar și azi, după patru ani, nu putem accepta realitatea morții fiicei noastre", au spus părinții lui Miwa.

 Jurnalistă decedată din cauza epuizării. Cazul a fost făcut public după trei ani
Miwa Sado